Wat is het verschil tussen de WordPress gebruikersrollen?

Bij het aanmaken van een nieuwe gebruiker in WordPress moet je de gebruiker ook een rol geven. Je kunt kiezen uit Beheerder, Redacteur, Auteur, Schrijver en Abonnee. Indien je een webshop hebt kun je ook nog kiezen voor Klant en Winkelmanager. Omdat het niet altijd duidelijk is wat elke WordPress gebruikersrol precies inhoudt hebben we de rechten van elke gebruikersrol kort omschreven:

De verschillende gebruikersrollen

 1. Beheerders hebben toegang tot alle administratieve eigenschappen.
 2. Redacteuren kunnen alle berichten op de website beheren en publiceren.
 3. Auteurs kunnen publiceren, eigen berichten beheren en bestanden uploaden.
 4. Schrijvers kunnen eigen berichten beheren maar niet publiceren en geen bestanden uploaden.
 5. Abonnees kun reacties lezen/reacties geven/nieuwsbrieven ontvangen, enz. maar ze kunnen geen normale siteberichten schrijven.
 6. Klanten zijn geregistreerde personen die iets besteld hebben op de website, zij kunnen alleen hun profiel en bestelde producten zien
 7. Winkelmanagers kunnen de winkel (vaak WooCommerce) beheren en producten wijzigen of toevoegen.

WordPress kennisbank - uitleg over de verschillende gebruikers rollen

 

Meer WordPress instellingen

Wil je meer weten over het instellen van WordPress? Bekijk alle WordPress kennisbank artikelen over WordPress instellingen:

Hoe log ik in op mijn WordPress website? | Hoe werken de algemene instellingen van WordPress? | Hoe pas ik permalinks (of URL structuur) aan in WordPress? | Hoe voeg ik een nieuwe gebruiker toe? | Wat is het verschil tussen de WordPress gebruikersrollen?

Alles te weten komen over WordPress?

Wil je alles weten over WordPress? Bekijk dan onze WordPress handleidingen waarmee je zelf in eenvoudige stappen een website bouwt. Bij elke handleiding ontvang je zes maanden lang gratis de nieuwste versie per e-mail.

 

4 reacties op “Wat is het verschil tussen de WordPress gebruikersrollen?”

 1. Annette schreef:

  Vanmorgen kreeg ik een mail dat zich 3 nieuwe gebruikers hadden ingeschreven. Ik zie deze rol niet in jullie overzicht. Het waren waarschijnlijk automatische inschrijvingen want een had als email adres iets met bitcoins erin. Ik schrok enorm: hoe kan een externe zich zelf als gebruiker aanmelden? Heeft hij daarmee ook toegang tot de achterkant van mijn site? Of is gebruiker een ander woord voor abonnee en hoef ik niks te vrezen? Overigens: kan ik iets doen tegen dit soort inschrijvingen? Hoe kan ik per inschrijving aangeven dat ik hem nooit meer wil zien? Alvast bedankt voor de reactie.

 2. Top uitleg! kan het nu goed inrichten met deze duidelijke uitleg.

 3. Joselien schreef:

  Dit is echt een heel duidelijke uitleg! Vooral het verschil tussen schrijvers en auteurs was me totaal onduidelijk.

 4. NFXpert schreef:

  Precies de uitleg die ik zocht! 🙂

Geef een antwoord