De verschillen tussen responsive, adaptive en separate webdesign

mobiele website separate webdesign

Je weet inmiddels wel dat je WordPress website echt mobielvriendelijk moet zijn, en als straks Google’s mobile first index wordt uitgerold, wordt dat nog belangrijker. Steeds meer mensen gebruiken hun smartphones om te internetten, dus het is belangrijk dat je een site hebt die zich kan aanpassen aan de behoeften van je mobiele bezoekers. Er zijn echter verschillende manieren waarop je je WordPress site mobielvriendelijk kan maken, en dit zorgt nogal eens voor verwarring. Wie zich een beetje in webdesign verdiept, zal verschillende termen tegenkomen, zoals responsive webdesign, adaptive webdesign en separate webdesign. In dit artikel zullen we de definitie van deze drie vormen uitleggen, inclusief verschillen en overeenkomsten, zodat jij kunt bepalen welke het meest geschikt is voor jouw website.

Verder lezen

Nienke’s website: Ik wil mijn website restylen !

website restylen

Ik was jarig, afgelopen maandag. En ik ben hartstikke verwend. En toch. Toch knaagt er iets. ‘Website, website, weeeeebsssiiiittteee’, spookt het door mijn hoofd. Mijn eigen business NoortMedia bestaat nu bijna een jaar en heeft toch wat veranderingen doorgemaakt. Maar die zijn niet te zien op mijn website…. Dus eígenlijk wil ik het liefst een gerestylde website. Verder lezen

Hoe mobielvriendelijk is jouw website?

hoe mobielvriendelijk

Gisteren bespraken we Google’s mobile first index, en wat de uitrol hiervan voor gevolgen kan hebben. Nu zul je je misschien afvragen: hoe mobielvriendelijk is mijn WordPress site eigenlijk? Er is echter geen reden om meteen in de stress schieten. In dit artikel bespreken we een aantal simpele tools om de mobielvriendelijkheid van je website te testen. Ze zijn gratis en als je op de link klikt, wijst het proces zich vanzelf. Na het draaien van deze tests weet je precies wat je moet doen om je website 100% mobielvriendelijk te maken!

Verder lezen

Wat je moet weten over Google’s mobile first index

mobile first index

Een mobielvriendelijke WordPress website is tegenwoordig noodzakelijk. Wanneer we spreken over mobielvriendelijk, dan bedoelen we dat je website niet alleen op desktops en laptops, maar ook op smartphones en tablets een optimale gebruikerservaring moet bieden. Misschien heb je het maken van een mobielvriendelijke versie van je WordPress site al een tijdje voor je uitgesteld. Maar je moet weten dat je daar niet lang meer mee zal wegkomen. Als jouw WordPress site tegen het einde van 2017 niet mobielvriendelijk is, dan loop je het risico dat je website binnenkort niet meer gevonden wordt! De reden hiervoor is de uitrol van Google’s mobile first index. In deze blogpost vertellen we je wat je hierover moet weten.
Verder lezen

De beste WordPress Mega Menu plugins

mega menu plugins

Mega Menu’s zijn dropdown menu’s met talrijke mogelijkheden, die verschijnen wanneer de gebruiker over een menu-item hovert of er op klikt. Mega Menu’s zijn in alle soorten en maten te vinden, maar vertonen over het algemeen wel een aantal specifieke kenmerken:

  • Ze zijn groot. Dat is wat ze Mega maakt!
  • Ze geven veel informatie tegelijk weer.
  • Ze worden pas weergegeven wanneer er gehovert of geklikt wordt, in plaats van dat ze een statisch onderdeel van de navigatie zijn.

Als je een grote, uitgebreide website met veel content hebt, kunnen Mega Menu’s de gebruiksvriendelijkheid van je website aanzienlijk verbeteren.

Overweeg je ook een Mega Menu op je WordPress site te implementeren? In dit artikel bespreken we de beste WordPress Mega Menu plugins!

Verder lezen

10 tools om 10 X betere content te creëren met WordPress!

betere content

Het creëren van kwalitatief hoogwaardige, unieke content is van essentieel belang voor het succes van je WordPress site. WordPress maakt het publiceren van content heel makkelijk, maar soms heb je behoefte aan iets dat je helpt om je content echt op te laten vallen. Om je te helpen hebben we 10 tools en plugins op een rijtje gezet waarmee je 10 X betere content kunt creëren!

Verder lezen

5 dingen die je moet vermijden op je mobiele website

mobiele website separate webdesign

Je weet inmiddels wel dat je website echt mobielvriendelijk moet zijn. Maar mobiele bezoekers stellen heel andere eisen dan desktop gebruikers, en zullen je mobiele website dan ook op een andere manier gebruiken. Dat kan het ontwerpen, bouwen en vullen van je mobiele site nog een behoorlijke uitdaging maken. Om je een beetje op weg te helpen hebben we 5 dingen op een rijtje gezet die je echt moet vermijden op je mobiele website.

Verder lezen

Het belang van User Generated Content

user generated content

De kans is groot dat er tientallen bedrijven zijn die dezelfde diensten of producten aanbieden als jij. Dus waarom zouden mensen voor jou kiezen? Voordat je je kunt gaan richten op het converteren van je bezoekers naar (vaste) klanten, moet je ze eerst binnen zien te halen. Dat doe je met marketing. En je bezoekers kunnen je daarbij helpen, namelijk door middel van User Generated Content.

Verder lezen