Switchen tussen gebruikersaccounts in WordPress

switchen tussen gebruikersaccounts

In sommige gevallen, bijvoorbeeld wanneer je nieuwe features op je WordPress website aan het uittesten bent, moet je regelmatig switchen tussen gebruikersaccounts met verschillende gebruikersrollen. Hoewel je handmatig in- en uit kunt loggen, is dit niet de meest efficiënte besteding van je tijd. In dit artikel laten we je zien hoe je direct kunt switchen tussen gebruikersaccounts in WordPress, zonder dat je steeds moet in- en uitloggen.

Verder lezen

33% van de top WordPress sites loopt minimaal 2 WordPress versies achter

wordpress versies beveiligen van je wordpress webshop scannen op kwetsbaarheden

Je weet waarschijnlijk wel dat het heel belangrijk is om behalve WordPress plugins en thema’s ook de WordPress core up-to-date te houden. Maar uit een recent onderzoek van Rapid Web Services blijkt dat maar liefst 33% van de Quantcast top 10.000 WordPress sites minimaal 2 WordPress versies achter loopt.

Verder lezen

Gutenberg 2.7 is uit, mét mogelijkheid om permalinks te bewerken

gutenberg 2.7

Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn ontwikkelaars druk bezig met het optimaliseren van WordPress’ nieuwe editor, Gutenberg, om deze klaar te krijgen voor de release van WordPress 5.0. Wie benieuwd is naar hoe Gutenberg werkt, kan de editor nu al als plugin installeren. Gutenberg 2.7 is sinds gisteren beschikbaar om te testen. Er zijn een aantal nieuwe features aan de nieuwe editor toegevoegd, waaronder de zeer veelgevraagde mogelijkheid om permalinks te bewerken. Verder lezen

Jetpack 6.0 neemt ook stappen richting AVG naleving

jetpack 6.0

Voor het geval je het nog niet gezien had: de nieuwste versie van Jetpack, Jetpack 6.0, is nu beschikbaar om te downloaden. Deze nieuwe versie van de multifunctionele WordPress plugin bevat onder andere verbeteringen van de social media icons widget met meer sociale netwerk opties en een nieuwe interface, verbeterde toegankelijkheid en efficiëntie van het dashboard, een geoptimaliseerde zoekfunctie, een sterkere brute force protection, en betere compatibiliteit tussen WooCommerce en Jetpack. De belangrijkste nieuwe features zijn echter privacy-gerelateerd, en bedoeld om Jetpack klaar te maken voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die per 25 mei 2018 in werking treedt. Als je zelf gebruik maakt van Jetpack, is het dus zeker aan te raden om de plugin zo snel mogelijk te updaten.

Verder lezen

5 WordPress plugins om je site AVG-proof te maken

AVG-proof

Maandag hebben we het al gehad over de AVG, en gisteren bespraken we de nieuwe privacy tools van WordPress. Natuurlijk is het niet alleen het WordPress core team dat aandacht moet besteden aan de AVG. Ook plugin ontwikkelaars moeten verantwoordelijkheid nemen om te zorgen dat hun plugins in overeenstemming zijn met de AVG. Een flink aantal contactformulier plugins, waaronder Gravity Formsen Ninja Forms, zijn reeds voorzien van pagina’s over AVG naleving. Naast de wijzigingen in bestaande plugins, zijn er tevens een aantal ontwikkelaars die speciale plugins hebben gebouwd om je te helpen je site AVG-proof te maken. In dit artikel hebben we de opties voor je op een rijtje gezet!

Verder lezen

WordPress’ nieuwe privacy tools

privacy tools

Zoals je gisteren al kon lezen, zitten er een hoop functies in WordPress ingebouwd die de AVG schenden. Om dit probleem aan te pakken heeft WordPress een speciaal team opgezet dat zich richt op hoe ze kunnen zorgen dat de WordPress core software straks aan de AVG voldoet: het WordPress GDPR Compliance Team. Zij helpen bij de ontwikkeling van WordPress’ nieuwe privacy tools.

Verder lezen

Wat je moet weten over WordPress en de AVG

avg

Wie een beetje op de hoogte blijft van internet-gerelateerd nieuws, heeft er vast al wel iets over gelezen: de GDPR (General Data Protection Regulation), of in het Nederlands, de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). In dit artikel leggen we uit wat de AVG is, of deze verordening op jou als WordPress gebruiker van toepassing is, en wat je verder over de AVG moet weten.

Verder lezen

Backlinks checken loont de moeite

Backlinks Checken

Backlinks zijn belangrijk. Veel kwalitatief goede backlinks krijgen kan geen kwaad, maar veel (kwalitatief goede) backlinks geven wel. Google en andere zoekmachines hebben bepaald dat een enkele uitgaande link in natuurlijke tekst volstaat. Deze manier laat zien hoe populair de website echt is. En de backlinks checken is al net zo echt.
Verder lezen

Galaxy Funder, een WooCommerce crowdfunding plugin

galaxy funder woocommerce crowdfunding

Crowdfunding sites zoals Kickstarter zijn tegenwoordig behoorlijk populair. Ze bieden iedereen met een goed idee de mogelijkheid om geld in te zamelen, zodat ze dat idee kunnen uitvoeren. Maar wist je dat het ook mogelijk is om een eigen website zoals Kickstarter te bouwen? Galaxy Funder is een handige premium plugin waarmee je geld kunt inzamelen, of je bezoekers de mogelijkheid kunt bieden om dat te doen. Gewoon via je WooCommerce website!

Verder lezen

De beste affiliate marketing plugins voor WordPress

affiliate marketing plugins

Gisteren hadden we het al over de ThirstyAffiliates plugin, en hoe je deze kunt gebruiken voor affiliate links cloaken. ThirstyAffiliates doet natuurlijk nog veel meer. Maar het is niet de enige affiliate marketing plugin voor WordPress. In dit artikel laten we nog een aantal handige affiliate marketing plugins zien die je kunnen helpen om meer te verdienen met affiliate marketing.

Verder lezen

Affiliate links cloaken met ThirstyAffiliates

affiliate links cloaken

Ben je begonnen met affiliate marketing en maak je gebruik van affiliate links op je WordPress site? Dan is het aan te raden om deze te cloaken. In dit artikel leggen we uit waarom affiliate links cloaken in WordPress verstandig is, en op welke manier je dat kunt doen.

Verder lezen

Affiliate marketing met WordPress

affiliate marketing

Er zijn verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen met je WordPress site. Misschien heb je een eigen webshop waar je producten verkoopt. Misschien gebruik je je site voor het verstrekken van diensten. Of misschien verdien je geld met je WordPress blog, en eventuele advertenties die daarop staan. Maar er is nog een andere manier om geld te verdienen met je WordPress site: affiliate marketing.

Verder lezen

‘Try Gutenberg’ call-out knop toch pas in een latere WordPress versie

try Gutenberg gutenberg installeren

Vorige week schreven we dat WordPress 4.9.5 een knop zou bevatten waarmee gebruikers met twee klikken Gutenberg konden uitproberen. Dat zorgde natuurlijk voor de nodige ophef binnen de WordPress community. Inmiddels is WordPress 4.9.5 uitgerold, maar de beruchte Try Gutenberg knop is nergens te bekennen.

Verder lezen

WordPress 4.9.5 is uit!

wordpress 4.9.5 wordpress 4.7.1 wordpress 4.7.2

Eerder schreven we al over wat je kon verwachten van WordPress 4.9.5, en over het feit dat het in deze versie mogelijk is om met twee keer klikken Gutenberg te installeren. WordPress 4.9.5 is nu dan eindelijk beschikbaar. Het betreft een onderhouds- en beveiligingsupdate voor alle voorgaande versies van WordPress, en het is dan ook zeker aan te raden om al je WordPress websites zo snel mogelijk te updaten.

Verder lezen

Custom CSS toevoegen aan WordPress: 4 methodes

custom CSS toevoegen

Elke WordPress site heeft minimaal een paar kleine CSS tweaks nodig om alles te krijgen zoals je het hebben wilt. Maar custom CSS aan WordPress toevoegen kan een beetje tricky zijn; het is namelijk geen goed idee om simpelweg het stylesheet van je parent thema te bewerken. In dit artikel bespreken we 4 manieren waarop je wél custom CSS kunt toevoegen.

Verder lezen

De Flagged Content plugin voor WordPress

flagged content

Veel social networking websites en online communities bieden hun leden de mogelijkheid om gepubliceerde content en reacties te ‘flaggen.’ Bijvoorbeeld als die content of reacties door de leden beschouwd worden als ongepast, beledigend, discriminerend of racistisch. Door je leden de mogelijkheid te bieden om content te flaggen, zorg je ervoor dat je WordPress community een aangename plek blijft waar men graag terugkomt. Wil jij ook zo’n functionaliteit aan je website toevoegen? Dan is de Flagged Content plugin voor WordPress precies wat je nodig hebt!

Verder lezen

Het natuurlijk sap van Link Juice

Link Juice

De betekenis van het verschijnsel Link Juice is snel uitgelegd. Het is de waarde van het sap van een backlink naar de eigen websitepagina. Dat Google er twintig jaar over heeft gedaan om tot het huidige Link Juice te komen, laat zien dat ‘snel uitgelegd’ iets anders is dan ‘voldoende uitgelegd’.
Verder lezen

In WordPress 4.9.5 kun je met twee keer klikken Gutenberg installeren

try Gutenberg gutenberg installeren

Veel WordPress gebruikers zijn benieuwd naar wanneer Gutenberg en WordPress 5.0 klaar zullen zijn. Hoewel er nog steeds geen concrete datum bekend is, zei Matt Mullenweg vorige maand in een interview dat er in april meer gebruikers met Gutenberg aan de slag zouden gaan. Nu is duidelijk wat hij daarmee bedoelde. WordPress 4.9.5, dat in april uitgerold zal worden, zal een call-out prompt bevatten met links naar informatie over Gutenberg, alsmede een knop om de plugin te installeren.

gutenberg installeren

Gutenberg installeren

Het WordPress Core team voegde vorig jaar oktober al een ‘Try Gutenberg’ knop toe, maar deze werd in WordPress 4.9 Beta weer verwijdert; men was van mening dat Gutenberg nog niet klaar was om op grote schaal getest te worden. Nu blijkbaar wel.

De knop in WordPress 4.9.5 verandert op basis van de volgende scenario’s:

  • Als Gutenberg niet geïnstalleerd is, en de gebruiker rechten heeft om plugins te installeren, wordt de ‘Install Today’ knop weergegeven.
  • Als Gutenberg geïnstalleerd maar niet geactiveerd is, en de gebruiker plugins kan instelleren, wordt de ‘Activate Today’ knop weergegeven.
  • Als Gutenberg geïnstalleerd en geactiveerd is, en de gebruiker blogberichten kan bewerken, wordt de ‘Try Today’ knop weergegeven.
  • Als Gutenberg niet geïnstalleerd is en de gebruiker geen plugins kan installeren, wordt de knop verborgen.

Risico’s

Als je de knop voor andere gebruikers wilt verbergen, dan kun je een speciale plugin gebruiken die de knop simpelweg niet laat zien. Dat lijkt wellicht overbodig, maar veel mensen maken zich zorgen over het gebrek aan waarschuwingen over de risico’s die verbonden zijn bij het gebruiken van beta software op een live site. Er staat geen waarschuwing bij, en gebruikers kunnen in slechts twee klikken installeren. Het is sowieso aan te raden (en dat geldt ook voor andere beta software) om altijd eerst een volledige backup van je WordPress site te maken. Of, indien mogelijk, Gutenberg eerst op een testsite te installeren.

Handen vol

De kans is groot dat de vrijwilligers die de WordPress.org support forums beheren hun handen vol zullen hebben zodra WordPress 4.9.5 wordt uitgerold. Het team is zich al aan het voorbereiden door te brainstormen over de mogelijke vragen die gebruikers zullen stellen, en de potentiele valkuilen waar ze mee geconfronteerd kunnen worden na het installeren van Gutenberg. Als je hen graag wil helpen, dan kun je terecht bij het Support Handbook.

Lees ook alles over hoe je kunt bijdragen aan de Gutenberg Plugin Compatibility Database!

BetPress, een virtueel wedspel voor WordPress

betpress

BetPress is een WordPress plugin waarmee je bezoekers kunnen wedden op sportwedstrijden en tevens tegen elkaar kunnen strijden. Het idee van deze plugin is om een leuk spelletje aan je website toe te voegen, waarbij je bezoekers de uitkomst van verschillende wedstrijden kunnen raden. Zo kun je bijvoorbeeld weddenschappen creëren over welk voetbalteam de volgende Champions League gaat winnen. De plugin simuleert de basisfunctionaliteit van een bookmaker website (zoals bwin en betfair). Maar in plaats van dat men echt geld inzet, wordt er met virtuele punten gewed.

Verder lezen

5 Click to Tweet plugins voor WordPress

click to tweet

Twitter is nog altijd een van de meest populaire social networking websites. Als je het op de juiste manier weet te benutten, kan Twitter heel wat webverkeer naar je website trekken. Een goede manier om hier gebruik van te maken is door het je bezoekers zo eenvoudig mogelijk te maken om je blogberichten (of delen van je blogberichten) op Twitter te plaatsen. Deze gratis en premium Click to Tweet plugins voor WordPress kunnen je daarbij helpen! Verder lezen

WordPress plugin conflicten voorkomen? Dat doe je zo!

plugin conflicten voorkomen

Zoals je gisteren in onze blogpost kon lezen, is het niet al te moeilijk om WordPress plugin conflicten te verhelpen. Het vereist alleen wat geduld en tijd om de bron van het probleem te identificeren. Zodra je klaar bent met troubleshooten, is het vaak vrij eenvoudig op te lossen. Dat gezegd is tijd wel geld. En voorkomen is beter dan genezen! De tijd die je spendeert aan het oplossen van plugin conflicten zou je ook kunnen besteden aan het bouwen van nieuwe websites, het verbeteren van je online presence of het schrijven van blogposts. Hieronder geven we een aantal tips met betrekking tot WordPress plugin conflicten voorkomen.

Verder lezen

Wat je moet weten over WordPress plugin conflicten

plugin conflicten

Als we het hebben over de mogelijke problemen die WordPress plugins voor je website kunnen veroorzaken, dan denk je waarschijnlijk aan slecht gecodeerde plugins die leiden tot performance problemen en kwetsbaarheden. Of misschien heb je weleens iets gelezen over neppe plugins, en maak je je nu zorgen over de authenticiteit van de plugins die je wilt installeren. Maar er is nog een plugin-gerelateerde kwestie waar je van op de hoogte moet zijn als je nieuwe plugins toevoegt of bestaande plugins update: WordPress plugin conflicten.

Verder lezen

WordPress trackback spam tegenhouden

wordpress trackback spam

WordPress gebruikers die populaire websites runnen, krijgen vaak te maken met comment spam en trackback spam. Hoewel WordPress je in staat stelt om link notificaties van andere blogs uit te schakelen, zul je meer moeten doen om trackback spam tegen te houden. In dit artikel bespreken we 3 manieren om WordPress trackback spam tegen te houden. Verder lezen

De beste WordPress thema’s voor de zorg

thema's voor de zorg

Net als veel andere dienstverlenende professionals is een deel van de professionals in de zorg afhankelijk van hun vindbaarheid om cliënten te werven. Hoewel een goede locatie daaraan kan bijdragen, kan niet iedereen zich die veroorloven. Een goede website kan echter helpen om dit probleem te omzeilen. In dit artikel een aantal van de beste premium WordPress thema’s voor de zorg.

Verder lezen

Draag bij aan de Gutenberg Plugin Compatibility Database!

Gutenberg plugin compatibility database

Niet iedereen is enthousiast over Gutenberg. Maar het duurt niet lang meer voor de nieuwe editor de standaard in WordPress wordt, dus het is belangrijk dat we ons hier goed op voorbereiden. Een van de belangrijkste factoren voor een succesvolle uitrol van Gutenberg is plugin compatibiliteit. Is die er niet, dan zullen gebruikers met onnodige frustraties geconfronteerd worden. Om uit te vinden welke plugins reeds compatibel zijn met Gutenberg, heeft Daniel Bachhuber een Gutenberg Plugin Compatibility Database gecreëerd.

Verder lezen