Apps Craft: een WordPress landingspagina thema voor apps

apps craft landingspagina thema voor apps

Een mobiele app ontwikkelen is al een hele uitdaging op zich; er zijn talloze factoren waar je rekening mee moet houden. En als je app eenmaal klaar is, zul je hem actief moeten promoten om hoger in de rankings te komen en zoveel mogelijk downloads te genereren. Het bouwen van een aantrekkelijk portaal voor je app(s) is dan ook van essentieel belang. Apps Craft is een aantrekkelijk WordPress landingspagina thema voor apps dat je daarbij kan helpen.

Verder lezen

Specifieke WordPress plugins uitschakelen voor mobiele gebruikers

WordPress plugins uitschakelen

Wanneer iemand je website bezoekt, laadt WordPress alle actieve plugins, inclusief de bijbehorende scripts en stylesheets. Maar als je veel plugins gebruikt, kan dit je website soms wat zwaarder maken. Voor desktopgebruikers is dit doorgaans geen probleem, omdat zij meestal wel een stabiele internetverbinding hebben. Maar voor mobiele gebruikers, met name zij die niet over een super snelle 4G verbinding beschikken, kan dit wel voor problemen zorgen. In dat geval kun je specifieke WordPress plugins uitschakelen voor mobiele gebruikers. In dit artikel vertellen we hoe dat werkt!

Verder lezen

Zo maak je interactieve afbeeldingen in WordPress!

interactieve afbeeldingen

Een interactieve afbeelding biedt je de mogelijkheid om bepaalde delen van een afbeelding te benadrukken, te animeren, en er een beschrijving en/of link aan toe te voegen. Ze zijn anders dan gewone afbeeldingen die je in WordPress hebt geupload. Interactieve afbeeldingen trekken de aandacht naar specifieke details en kunnen de betrokkenheid van je gebruikers vergroten. In dit artikel laten we je zien hoe je interactieve afbeeldingen in WordPress kunt maken.

Verder lezen

WP Camps: de WordCamp app voor iOS

wp camps

Toen Marcel Schmitz van hellodev (een jong software bedrijf dat WordPress websites en native apps ontwikkelt) in mei zijn WordCamp for iOS app uitbracht, waren er wat zorgen over de vraag of de naam niet de WordCamp Trademark policy zou schenden. Daarom heeft Schmitz de naam van de app afgelopen week aangepast naar WP Camps.

Verder lezen

Zo laat je gebruikers afbeeldingen in WordPress reacties uploaden

afbeeldingen in WordPress reacties

Zowel afbeeldingen als reacties zijn krachtige tools om de betrokkenheid van de gebruikers op je website een boost te geven. Dit is een van de redenen waarom Facebook haar gebruikers de mogelijkheid geeft om afbeeldingen in hun reacties te plaatsen. Wat als we je vertellen dat jij dezelfde functionaliteit kunt toevoegen aan jouw website? In dit artikel leggen we uit hoe jij je gebruikers de mogelijkheid kunt bieden om afbeeldingen in WordPress reacties up te loaden.

Verder lezen

Waiting: de countdown timer voor WordPress

countdown timer

Afhankelijk van je vakgebied en wat voor soort website je hebt, zijn er tal van evenementen, gebeurtenissen en releases waar jij en je bezoekers naar uit kunnen kijken. Het toevoegen van een countdown timer aan je WordPress site kan je bezoekers aan een belangrijke datum herinneren en een gevoel van opwinding, anticipatie en betrokkenheid creëren. Wil jij ook zo’n functionaliteit aan je website toevoegen? Dan is Waiting de WordPress plugin die je nodig hebt.

Verder lezen

Plugin Detective wint Plugin-a-Palooza

plugin detective

Afgelopen week vond het WordCamp Orange County plaats. Daar werden tevens de winnaars van de Plugin-a-Palooza gekroond. Nathan Tyler en Nathalie MacLees ontvingen de eerste prijs van $3.000 voor hun inzending, Plugin Detective.

Verder lezen

WordPress malware BabaYaga kan andere malware verwijderen en sites updaten

babayaga

Onderzoekers hebben vorige week malware voor WordPress ontdekt die behoorlijk slimme zelfbehoud technieken toepast. De malware, die BabaYaga wordt genoemd, is namelijk in staat om andere malware te verwijderen en de betreffende WordPress sites te updaten. Dat blijkt uit een 26-pagina’s tellend rapport van securitybedrijf Defiant, eerder bekend als WordFence.

Verder lezen

WordPress verwijdert 10 onveilige WooCommerce plugins

onveilige woocommerce plugins

WordPress heeft vorige week 10 plugins voor webwinkels verwijdert die via WordPress.org werden aangeboden. Het ging om WooCommerce plugins van Multidots die beveiligingslekken bevatten en die al geruime tijd niet meer door de ontwikkelaar waren geüpdatet.

Verder lezen

Wat moet een blogger met AVG?d

Ook bloggers met een WordPress site zullen zich wel even achter de oren hebben gekrabd toen de AVG berichten kwmen: er zijn nieuwe regels omtrent privacy en het verzamelen van persoonsgegevens. Via webverkeer persoonsgegevens verzamelen van je bezoekers door onder andere bedrijven wordt aan banden gelegd. En dat is natuurlijk hartstikke goed, maar wat betekent het voor bloggers? Als blogger ben je toch nét even anders dan die online shop die reclame verstuurt en bijhoudt op welke zoektermen mensen binnenkomen, toch? Of niet? De meest voorkomende vragen voor WP-gebruikers, en antwoorden van Thijs van WPMasters, op een rijtje.

Verder lezen

Lumise Product Designer voor WooCommerce

lumise product designer

WooCommerce maakt het super makkelijk om je eigen webshop op te zetten en je producten online te verkopen. Als je bedrukbare producten verkoopt, kan het leuk zijn om je klanten de mogelijkheid te bieden hun bestelling zelf te customizen. Lumise Product Designer is de plugin waarmee je deze functionaliteit aan je WooCommerce shop kunt toevoegen. Ideaal voor T-shirts, hoodies, petten, sneakers, mokken, tassen, stickers, kaarten en nog veel meer!

Verder lezen

Een vergrootglas voor afbeeldingen toevoegen met WP Image Zoom

vergrootglas voor afbeeldingen

Als je een webshop hebt, moet je je bezoekers de mogelijkheid bieden je producten zo goed mogelijk te bekijken. Een goede manier om dat voor elkaar te krijgen is door een vergrootglas voor afbeeldingen aan je WordPress site toe te voegen. En dan kan met de WP Image Zoom plugin!

Verder lezen

Privacywetgeving op scherp

Privacywetgeving

Het aantal gevallen CANS zal de afgelopen weken flink gestegen zijn. Dit door het aan- en wegklikken van al die verzoeken het eens te zijn met de update van de privacywetgeving (AVG/GDPR). Dit klikken was vlot gebeurd, maar er zit (natuurlijk) veel meer achter. Een korte en een iets langere uitleg over de GDPR.
Verder lezen

WooCommerce LookBook plugin

WooCommerce LookBook

Veel succesvolle websites voegen pins met shopping links aan de afbeeldingen op hun website toe. Denk bijvoorbeeld aan een website met interieur tips, waarbij de gepinde producten gelinkt zijn aan interne of externe productpagina’s waar je ze kunt kopen. Dankzij de premium WooCommerce LookBook plugin kun jij ook heel eenvoudig zo’n functie aan je website toevoegen!

Verder lezen

Waarom sites niet automatisch wilden updaten naar WordPress 4.9.6

WordPress 4.9.6

Twee weken geleden werd WordPress 4.9.6 uitgerold. Het was een zogeheten minor release, en deze triggeren doorgaans het automatische update systeem van WordPress. Veel gebruikers vroegen zich dan ook af waarom hun websites dit keer niet automatisch wilden updaten naar versie 4.9.6. Wat bleek? Het WordPress Development Team had het auto update systeem uitgeschakeld, nadat zij hadden ontdekt dat een aantal plugins de nieuwe privacy features niet op de juiste manier laadden en fatale 500 foutmeldingen aan de frontend triggerden.

Verder lezen

WordPress.org Privacy Policy Updates

privacy policy updates

Afgelopen week zijn er WordPress.org privacy policy updates doorgevoerd. Hoewel men niet in staat was om alle lange zinnen te verwijderen, zouden de revisies het makkelijker moeten maken om te begrijpen:

  • Hoe data verzamelt en gebruikt wordt;
  • Hoe lang de data die ze verzamelen bewaard blijft;
  • Hoe je een kopie kunt aanvragen van de data die je met WordPress.org hebt gedeeld.

Verder lezen

WordPress Theme Review Team lanceert Trusted Authors programma

trusted authors

Zoals je weet zijn recensies in dit digitale tijdperk van essentieel belang; steeds meer mensen vertrouwen op de oordelen van andere mensen om de kwaliteit van een product te beoordelen. Dat geldt ook voor WordPress thema’s. Omdat er steeds meer WordPress thema’s bij komen, waaronder ook veel thema’s die voor specifieke doeleinden ontworpen zijn, gaat er echter flink wat tijd zitten in het recenseren. In een poging het recensie proces van WordPress thema’s te stroomlijnen en de druk voor recensenten te verlagen, heeft het WordPress Theme Review Team een Trusted Authors programma gelanceerd.

Verder lezen

7 WordPress thema’s voor sportclubs

wordpress thema's voor sportclubs

Ben je van plan om een site voor een sportclub of vereniging te bouwen? Dan heb je uiteraard wel een geschikt thema nodig! In dit artikel bespreken we 7 premium WordPress thema’s voor sportclubs! Al deze thema’s zijn 100% responsive en compatibel met de meest recente WordPress versie.

Verder lezen

Marketingstrategie is Marathonstrategie

Marketingstrategie

‘Oefening baart kunst’ lijkt een open deur met betrekking tot marketingstrategie. Als men diensten, producten of ideeën wilt slijten, is gedegen voorbereiding nodig. Een vergelijk met het lopen van een marathon dringt zich op: ook dat lukt niet zonder oefening. Vergezocht? Lees deze zes punten die moeten worden meegenomen in de marketingstrategie.
Verder lezen

WordSesh 5 staat gepland voor 25 juli

wordsesh 5

Voor de die-hard WordPress fans kan er niets tippen aan het deelnemen aan een WordCamp. Helaas is het niet voor iedereen mogelijk om aan deze evenementen mee te nemen, en dat was dan ook de drijfkracht voor de allereerste WordSesh in 2013. Na een korte hiatus (in 2017 was er geen editie) keert virtuele WordPress conferentie op 25 juli 2018 terug, als een feniks uit de as, om iedereen een kans te geven deel te nemen aan een WordPress conferentie. Neem jij ook deel aan WordSesh 5?

Verder lezen

Nienke’s website: AVG ook voor mij?

Het zal niemand ontgaan zijn. Zelfs de Wehkamp stuurt ze. Mails met de aankondiging van hun nieuwe privacyverklaring. De Europese privacyverordening Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ofwel General Data Protection Regulation (GDPR) is vanaf morgen van kracht. Nu rijst de vraag: gelden de aangepaste regels van de AVG ook voor mij? Verder lezen

WordPress eCommerce Notification: Laat zien wat andere klanten bij je kopen!

wordpress ecommerce notification

WooCommerce is een geweldige oplossing voor iedereen die een eigen webshop wil. Maar als je webshop eenmaal staat, is het wel belangrijk om deze actief te promoten en (potentiele) klanten te triggeren om te bestellen. WordPress eCommerce Notification kan je daarbij helpen; deze handige plugin laat zien wat andere mensen op jouw website kopen.

Verder lezen

Ad Overlay Anything for WordPress

Ad Overlay Anything

Marketeers zijn constant op zoek naar nieuwe, creatieve manieren om te adverteren. En ook als je geen marketeer van beroep bent, zijn er volop mogelijkheden om geld te verdienen met de content op je WordPress website. Een advertentie is zo geplaatst, en elke keer dat iemand erop klikt verdien je wat. Maar advertenties zijn pas effectief als ze door de juiste mensen gezien worden.  Ad Overlay Anything for WordPress is een coole plugin waarmee je heel gemakkelijk advertenties kunt tonen boven op je video’s, afbeeldingen en tekstblokken, en waarmee je ook nog eens heel gericht kunt adverteren.

Verder lezen