BackupBuddy tip #1: Backup Profiles combineren met Backup Schedules

backupbuddy

BackupBuddy, de WordPress backup plugin, kan veel meer dan alleen WordPress backups maken. Om ervoor te zorgen dat je deze premium plugin volledig kunt benutten, bespreken we deze week 5 handige BackupBuddy tips en features. Vandaag gaan we het hebben over Backup Profiles en Backup Schedules, en hoe je deze met elkaar kunt combineren.

Verder lezen

WordPress versus Drupal: vechten tegen het grote broertje

WordPress versus Drupal

Na het vergelijken met de CMS’en Wix en Joomla, zetten we WordPress tegenover Drupal. De titel ‘vechten tegen het grote broertje’ is de eerste nadenker. Wie is waarom het grote broertje in WordPress versus Drupal, en is de één sterker dan de ander?
Verder lezen

5 gratis WordPress thema’s voor fashion bloggers

fashion bloggers

Wanneer je als fashion blogger als je succes wilt hebben moet je zorgen dat je een website hebt die je laat opvallen. Maar we hebben niet allemaal het budget om meteen een premium WordPress thema aan te schaffen. Daarom hebben we vandaag 5 gratis WordPress thema’s voor fashion bloggers op een rijtje gezet!

Verder lezen

WordPress 4.9 Beta 3 is nu beschikbaar!

wordpress 4.9 beta 3

WordPress 4.9 Beta 3 is nu beschikbaar! De officiële release van WordPress 4.9 staat gepland op 14 november, en deze software is nog in ontwikkeling. Het wordt daarom afgeraden om deze op een actieve website te draaien. Wat je wel kunt doen is een test site opzetten om alvast een beetje met de nieuwe WordPress versie te experimenteren.

Verder lezen

Zo installeer je WordPress in een subdirectory

subdirectory

Normaal gesproken installeer je een WordPress website onder zijn eigen domeinnaam, zoals bijvoorbeeld bij wphandleiding.nl. Maar het kan gebeuren dat je extra websites onder dezelfde domeinnaam wilt toevoegen. Dit kun je doen door WordPress in een subdomein te installeren (http://nieuwewebsite.voorbeeld.nl) of als subdirectory (http://voorbeeld.nl/nieuwewebsite/). Maar wat is nu beter? Zoekmachines behandelen subdomeinen anders dan hoofddomeinen, en ze worden dan ook beoordeeld als een compleet andere website. Aan de andere kant profiteren subdirectories van de ‘domein autoriteit’ van het hoofddomein, waardoor ze in de meeste gevallen dus hoger ranken in zoekmachines. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je WordPress in een subdirectory kunt installeren, zonder dat de hoofddomeinnaam wordt beïnvloed.

Verder lezen

9 tips om je WordPress site te Halloween-ifyen

halloween

Halloween is één van de beste tijden van het jaar om wat leuks te doen met je WordPress website. Er zijn tal van manieren om in de sfeer te komen, en bovendien hoef je niet meteen je complete site om te gooien. Soms zijn het de kleinste dingetjes die het beste werken! In dit artikel bespreken we 9 manieren om je WordPress site te Halloween-ifyen!

Verder lezen

WebVRShop: de eerste Virtual Reality WooCommerce Plugin

virtual reality woocommerce plugin

Virtual Reality is hot, en het zal alleen maar blijven groeien de komende jaren. Tal van bedrijven proberen op de trend in te spelen, en zoeken naar manieren om Virtual Reality in hun eigen websites en applicaties toe te passen. Heb je een WooCommerce webshop en zou je ook graag Virtual Reality willen toepassen? Maak dan kennis met WebVRShop, de eerste Virtual Reality WooCommerce plugin! Deze premium plugin zorgt ervoor dat je 3D modellen van producten aan je webshop kunt toevoegen.

Verder lezen

Tell a Friend Plugins voor WooCommerce

tell a friend

WooCommerce maakt het makkelijker dan ooit tevoren om je eigen webshop op te zetten. Maar als je succes wilt hebben, zul je natuurlijk wel wat aan promotie moeten doen. Het mooiste is als je je bestaande klanten kunt gebruiken om nieuwe klanten naar je webshop te trekken. Dat scheelt jou namelijk een hoop tijd en moeite! Met de onderstaande Tell a Friend plugins voor WooCommerce kun je je bestaande klanten aanmoedigen om jouw links met hun vrienden te delen!  Verder lezen

Widgets uitschakelen in WordPress

widgets uitschakelen

Widgets zijn blokken van elementen die je aan de zijbalken of ‘widget-ready areas’ van je WordPress site kunt toevoegen. Het Widgets venster in het WordPress Dashboard (te vinden onder Appearance > Widgets) laat je alle widgets zien die je aan je WordPress thema kunt toevoegen. Het probleem is dat dit er vaak te veel zijn. Dat zorgt voor een rommelig en onoverzichtelijk Dashboard, terwijl je nooit alle widgets zult gebruiken. Het maakt het ook lastiger om de widgets die je wél gebruikt terug te vinden. Gelukkig is widgets uitschakelen gewoon mogelijk in WordPress. In dit artikel laten we zien hoe je dat kunt doen!

Verder lezen