De 3 beste WordPress push notificatie plugins

wordpress push notificatie plugins

Gisteren bespraken we het principe van push notificaties, voor welke doeleinden ze gebruikt kunnen worden en welke voordelen deze functie kan bieden. Vandaag gaan we nog een stapje verder en laten we je kennis maken met 3 WordPress push notificatie plugins.

Verder lezen

Nienke’s website: een galerij fleurt je site!

galerij toevoegen aan je website

Klop klop. Wie is daar? Het voorjaar! Het zonnetje schijnt op mijn bosje tulpen en ik kan niet anders dan vrolijk worden. Het voorjaar staat eindelijk voor de deur en dat veroorzaakt bij mij kriebels. Opruimkriebels, veranderkriebels, doe-iets-kriebels!

Als zelfstandig ondernemer is het soms best lastig om de discipline op te brengen aan je onderneming te blijven werken en niet bijvoorbeeld nu stiekem de tuin in te gaan met het schijnende zonnetje. Ik heb vandaag de neiging om letterlijk de bloemetjes buiten te gaan zetten, maar in plaats daarvan besluit ik mijn website op te gaan fleuren.

Galerij

Om nu een plugin te installeren die vlindertjes over mijn scherm laten vliegen en elke bezoeker tot waanzin drijft, lijkt mij niet zo’n goed plan. Maar een galerij toevoegen aan je pagina’s daarentegen is wel lucratief! Het fijne van een galerij is dat je zelf kunt bepalen welke beelden je ervoor gebruikt, hoe je de foto’s voorbij laat sliden of dat je ze in een raster zet.

Veel thema’s, waaronder ook Jupiter – waar ik overigens nog steeds een haat/liefde-verhouding mee heb, maar dit ter zijde -, hebben bij het bouwen van een nieuwe template de optie een galerij toe te voegen. Deze toegevoegd kun je de galerij gaan vullen met beeld.

galerij

Vrijwel elk thema heeft een element ‘galerij toevoegen’ aan je template

Dit kunnen leuke foto’s zijn om je site wat sjeu te geven, maar je kunt ze ook een nuttige bestemming geven. Ik zit er bijvoorbeeld aan te denken om een galerij te maken van mijn recente werkzaamheden. Op deze manier kunnen mijn (toekomstige) klanten in één oogopslag zien wat ik tot nu toe allemaal gedaan heb. Als ze dan een artikel zien wat ze ook willen lezen, hoeven ze alleen maar op de foto te klikken voor een vergroting. Op deze manier kun je dus een soort van interactieve portfolio maken. Interessant!

Foto’s

Wel vind ik dat een galerij er gelikt, mooi en strak uit moet zien. Niet even hapsnap wat foto’s in een rijtje knallen en klaar. Hoe groot maak je de foto’s, moeten ze faden, na drie seconden of na vijf seconden sliden, moet er een background achter, hoeveel ruimte wil je om de beelden heen?

Zoals altijd met WordPress lijkt het allemaal op het eerste gezicht super eenvoudig maar als je het er echt cool en onderscheidend uit wil laten zien, kost het toch echt tijd dit goed in elkaar te zetten.

Ondanks dat ik absoluut de toegevoegde waarde zie van de galerij en deze er ook zeker komt, wint vandaag het zonnetje in de tuin. Wanneer is die eerste regenachtige dag? 😉

Wat je moet weten over push notificaties

push notificaties

Steeds meer websites en mobiele applicaties maken gebruik van push notificaties. In dit artikel bespreken we wat dit precies inhoudt, wat de voordelen ervan zijn, en of deze functionaliteit geschikt is om toe te passen op jouw WordPress website.
Verder lezen

Een advertentie toevoegen aan je blogbericht

advertentie toevoegen aan je blogbericht

In principe kun je advertenties overal plaatsen: in een zijbalk, in de footer of in de header van je website. Maar content ads, dus advertenties die in je blogberichten staan, hebben doorgaans de beste click-through rates. Een relevante advertentie toevoegen aan je blogbericht is een uitstekende manier om wat extra geld te verdienen met je WordPress site. In dit artikel beschrijven we twee manieren waarop je een advertentie aan een blogbericht kunt toevoegen.

Verder lezen

Breng je website tot leven met deze WordPress animatie thema’s voor 2017!

Octopus_upndwn

Ben je op zoek naar een veelzijdig WordPress thema met coole animatie effecten, zonder beperkingen op het gebied van functionaliteit of design? We hebben de beste premium WordPress animatie thema’s voor je op een rijtje gezet!

Verder lezen

Wat voor schade kan malware veroorzaken?

malware

WordPress wordt steeds populairder. Dat heeft één nadelige bijwerking: het platform is ook aantrekkelijk voor kwaadwillige aanvallers. Een goede beveiliging is dan ook van essentieel belang voor WordPress gebruikers. In dit artikel gaan we het hebben over malware en wat voor schade dit kan veroorzaken aan je WordPress site.

Verder lezen

De beste schrijf apps voor serieuze WordPress schrijvers

schrijf apps

Schrijf je geregeld content voor je WordPress site? Dan doe je dit waarschijnlijk in Microsoft Word, Pages of direct in de WordPress editor. Dat is natuurlijk helemaal prima, maar voor serieuze content schrijvers kan een speciale schrijf app heel prettig zijn. In dit artikel geven we 3 voorbeelden van schrijf apps die bij uitstek geschikt zijn voor gebruik in combinatie met WordPress.

Verder lezen

SmartMonitor PRO stuurt belangrijke WordPress notificaties naar je smartphone

smartmonitor pro

Ongeacht hoe goed je WordPress site in elkaar zit, je kunt altijd tegen problemen aanlopen. Die moet je zeker niet negeren. Maar je zit natuurlijk niet 24/7 achter je computer. Gelukkig is er een WordPress plugin die je site voor je in de gaten kan houden, en je direct op de hoogte brengt als er eens iets mis is. Maak kennis met SmartMonitor PRO!

Verder lezen