De beste XML sitemap plugins voor WordPress

xml sitemap plugins

Een XML sitemap kun je zien als een gedetailleerde blauwdruk van je website. Zo’n XML sitemap helpt zoekmachines om je webpagina’s te indexeren, en is dus heel belangrijk voor SEO. Gelukkig hoef je met WordPress niet heel technisch te zijn om zelf een XML sitemap te maken – daar gebruik je gewoon een plugin voor. In dit artikel bespreken we de beste XML sitemap plugins voor WordPress!

De beste XML sitemap plugins voor WordPress

#1. Yoast SEO (gratis)

Yoast SEO behoort tot de meest populaire SEO plugins voor WordPress. Maar wist je dat deze plugin ook als XML sitemap plugin fungeert? Als je de plugin geïnstalleerd hebt, ga je naar SEO > XML Sitemap, waar je de functionaliteit kunt aanzetten. Het mooie is dat je ook één sitemap voor meerdere websites kunt genereren, helemaal automatisch! Kortom, een prima oplossing voor wie op zoek is naar goede XML sitemap plugins.

Meer info

#2. Smart Sitemap.xml Tools ($20)

Met de Smart Sitemap.xml Tools plugin kun je heel eenvoudig een perfecte sitemap voor je WordPress site genereren. Handig aan deze plugin is dat je ook meteen een sitemap kunt aanmaken die leesbaar is voor mensen. Die geeft je meteen een goed beeld van hoe de blauwdruk van je website eruit ziet.

Meer info

#3. Users Sitemap & Archive ($16)

Met de Users Sitemap & Archive plugin kun je met enkele muisklikken zowel een XML sitemap voor zoekmachines als een ‘leesbare’ sitemap voor menselijke bezoekers genereren. Bij die laatste variant kun je ook gebruikers of auteurs toevoegen, zodat men je website kan doorzoeken op naam of gebruikersnaam.

Meer info

#4. Google XML Sitemaps plugin (gratis)

Met meer dan 2 miljoen actieve installaties mag de Google XML Sitemaps plugin natuurlijk niet ontbreken in onze lijst met beste XML sitemap plugins. De plugin genereert een complete sitemap voor zoekmachines, en indexeert bovendien alle post types. De plugin zorgt ook dat zoekmachines genotificeerd worden zodra je nieuwe content publiceert.

Meer info

#5. XML Sitemap Generator (gratis)

Met de XML Sitemap Generator voeg je krachtige RSS en XML sitemap features aan je WordPress site toe. Omdat ook custom posts en taxonomie in de sitemap kunnen worden meegenomen, is deze plugin een uitstekende toevoeging aan WordPress sites die gecombineerd worden met WooCommerce, bbPress en BuddyPress. Dankzij de dagelijkse auto ping worden je aangepaste en nieuwe pagina’s en posts in de sitemap direct geüpdatet.

Meer info

#6. All-in-One SEO Pack (gratis)

De All-in-One SEO Pack plugin werd uitgerold in 2007, en is nog steeds één van de meest populaire (gratis!) WordPress plugins. De sitemap module van de plugin biedt je de mogelijkheid om je XML sitemap zo simpel of zo uitgebreid te maken als je zelf wilt. Ook All-in-One SEO Pack is, net als de bovenstaande plugin, uitstekend geschikt voor het maken van XML sitemaps voor WooCommerce shops.

Meer info

 

 

Eén reactie op “De beste XML sitemap plugins voor WordPress”

  1. Chris schreef:

    Er is sinds kort een nieuwe op de markt, ik vroeg me af wat jullie van die sitemap generator vinden? Hij heet XML sitemap generator by Kaboom

Geef een reactie