5 tips voor een professionelere WordPress website

professionelere wordpress website

WordPress is een geweldig platform voor alle soorten websites. Maar het kan gebeuren dat je WordPress website er wat minder netjes uitziet dan je zou willen. Gelukkig kun je met een paar kleine aanpassingen een veel professionelere WordPress website creëren! We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

5 tips voor een professionelere WordPress website

#1. Hou de body tekst simpel

Natuurlijk is het mogelijk om allerlei gekke dingen met de body tekst te doen in WordPress, maar als je een professionelere WordPress website wil dan kun je het beter zo simpel mogelijk houden. Kies bij voorkeur voor een witte achtergrond, zwarte tekst en een goed leesbaar lettertype. Tja, als je bezoekers moeite moeten doen om te lezen wat je te zeggen hebt, dan zullen ze niet snel overtuigd zijn van je professionaliteit!

#2. Zorg dat je een Favicon upload

Een Favicon is een piepklein icoontje dat wordt weergegeven in de tabbladen van de browser en in de lijst met favorieten of bladwijzers. Het is een klein detail, maar het zorgt er wel voor dat je website professioneler overkomt. Geen idee hoe je dit moet aanpakken? Gelukkig hebben we een artikel gewijd aan hoe je je eigen WordPress Favicon kunt maken.

#3. Registreer een professionele domeinnaam

Het ligt voor de hand, maar een professionele domeinnaam zorgt dat je betrouwbaarder overkomt bij je bezoekers. Dat is ook meteen de reden dat je beter voor een self-hosted platform zoals WordPress kunt kiezen, in plaats van een hosted alternatief (waarbij je vaak de naam van de hosting partij in de URL hebt staan).

#4. Zorg voor kwalitatief hoogwaardige afbeeldingen

Behalve je content zijn ook je afbeeldingen van belang. Verdiep je even in de ideale resolutie voor kwalitatief hoogwaardige afbeeldingen, om te voorkomen dat er pixelige foto’s op je site terecht komen. En zorg dat je niet zomaar plaatjes van het internet plukt! Je loopt daarbij namelijk het risico om auteursrechten te schenden. Gebruik bij voorkeur eigen fotomateriaal. Is dat niet mogelijk en heb je geen budget voor stock foto’s, dan kun je terecht bij een aantal sites die gratis auteursrechtenvrije foto’s verstrekken.

#5. Gebruik beschrijvende permalinks

Links die eruitzien wphandleiding.nl/1234 zijn niet alleen slecht voor je SEO, ze zeggen je bezoekers ook helemaal niets. Je kunt beter kiezen voor beschrijvende permalinks zoals wphandleiding.nl/professionelere-wordpress-website. Ziet er meteen een stuk beter uit, nietwaar?

Lees ook: Hoe pas ik permalinks aan in WordPress?

4 reacties op “5 tips voor een professionelere WordPress website”

 1. Natasja de Hond schreef:

  Het lukt me nu al ruim een maand niet om ook maar iets te posten op mijn blog. Iedere keer is alle content verdwenen als ik terugkeer naar een draft post. En ook als ik even een nieuw tabblad open om een link te checken.
  En als ik op de post blijf en op submit klik….hetzelfde: alle content kwijt, alleen de titel blijft staan. Kunnen jullie me hierbij helpen?

  Groet,

  CreaCaress

 2. A.Geelen schreef:

  Hallo vraagje,wie kan mij dit inorde maken???? (de 5 tips)

Geef een antwoord