10 tools om je concurrenten te bespioneren én hoger in Google te komen (deel 1)

10 tools om je concurrenten te bespioneren én hoger in Google te komen (deel 1)

Weet je van het geheim van succes is in internet marketing? Het is een kwestie van leren van je concurrenten. In dit artikel delen we 10 geweldige tools die je kunt gebruiken om je concurrenten te bespioneren én hoger in Google te komen.

Tools om je concurrenten te bespioneren én hoger in Google te komen

#1. Majestic (vanaf $49.99/maand)

Majestic is één van de meest krachtige tools voor het vinden van (verborgen) backlinks, Private Blog Networks en SEO links. Je kunt backlinks en links die je concurrenten hebben analyseren, en achterhalen van welke websites deze afkomstig zijn, inclusief de gebruikte ankerteksten, en de hoeveelheid dofollow en nofollow links en naar welke domeinen die verwijzen. De data wordt visueel weergegeven met grafieken en cirkeldiagrammen. Er is een gratis versie van Majestic beschikbaar, waarmee je tot 5 URL’s per dag kunt analyseren. Maar als je het budget ervoor hebt, dan is de premium versie zeker een aanrader.

Meer info

#2. BuiltWith (gratis)

Zoals de naam al suggereert is BuiltWith een tool die wordt gebruikt om te identificeren welk CMS of blogplatform je concurrenten gebruiken. Je voert de URL van een website in en krijgt direct een uitgebreid overzicht met de resultaten te zien, met o.a. de naam van de webserver, het SSL certificaat, de hosting provider, het CMS, het ecommerce systeem, de frameworks, email marketing services, gebruikte plugins, analytics, Content Delivery Network (CDN) en CSS Media Queries. Er zijn maar weinig gratis tools die zoveel waardevolle informatie tonen als BuiltWith!

Meer info

#3. WP Theme Detector (gratis)

Deze gratis tool van Satori helpt je achterhalen welk thema door een specifieke WordPress site wordt gebruikt. De tool geeft direct een overzicht van alle belangrijke info over het actieve thema, waaronder de naam, auteur en versie, inclusief een link naar de officiële pagina. Indien een website een zwaar gemodificeerd thema gebruikt of een op maat gemaakt thema heeft, wordt dit ook vermeld.

Meer info

#4. Whois (gratis)

Whois is de meest bekende tool om te achterhalen wie een bepaalde domeinnaam heeft geregistreerd, inclusief informatie zoals de registratiedatum en de hosting provider. Als de eigenaar van het domein dit niet heeft afgeschermd, kun je zelfs zijn e-mailadres, telefoonnummer en adres achterhalen. Het is ook mogelijk om ‘omgekeerd’ te zoeken: als je de registratie van een persoon hebt, kun je alle domeinnamen die aan die persoon zijn gelinkt terugvinden.

Meer info

#5. Alexa (gratis/betaald)

Alexa is een tool die gebruikt kan worden voor het analyseren van webverkeer, de wereldwijde ranking van websites, backlinks en demografische gegevens van bezoekers. Er is een handige browser extensie beschikbaar waarmee je direct elk domein kunt analyseren. Met de premium versie van Alexa kun je ook zien op welke zoekopdrachten de site rankt, en welke SEO backlinks er worden toegepast. Kortom, een prima tool die je uiteindelijk kan helpen om je concurrenten voorbij te gaan en hoger in Google te komen.

Meer info

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.