Zo voeg je Google Fonts toe aan je WordPress site!

Het gratis font directory Google Fonts is een geweldige toevoeging aan WordPress. Het geeft je in één keer de beschikking over honderden geweldige fonts, en de collectie groeit alsmaar door.

Google fonts en lettertypes installeren op je WordPress website

Door middel van de Google Fonts plugin kun je heel snel en simpel al die fonts aan je WordPress site toevoegen. Hieronder beschrijven we stap voor stap hoe dat werkt!

Stap 1

Log in op je WordPress dashboard.

Stap 2

Klik aan de linkerzijde op ‘Plugins’ en vervolgens op ‘Nieuwe toevoegen.’ In de zoekbalk kun je zoeken op ‘WP Google Fonts.’ Je moet de eerste van de zoekresultaten hebben.

Stap 3

Klik op ‘Nu installeren.’ WordPress zal nu de Google Fonts plugin downloaden en installeren.

Stap 4

Zodra de installatie is voltooid, klik je op ‘Activeren’

Stap 5

Nu moet je de plugin configureren. Klik op ‘Instellingen’ en vervolgens op ‘Google Fonts.’

Stap 6

Je komt nu op een pagina terecht waar in her dropdown menu het gewenste font kunt selecteren. Vervolgens kun je individuele fonts aan specifieke locaties toewijzen, en eveneens de font style en nog wat andere instellingen configureren. Als je klaar bent klik je op de ‘Save’ knop. Vanaf nu worden al je fonts op je WordPress site via de WP Google Fonts plugin gecontroleerd.

Thijs Verhoeven (1985) is een WordPress specialist en online marketeer. In 2012 richtte hij WP handleiding op en schreef hij onder andere de WordPress Handleidingen. WP Handleiding ontstond omdat Thijs ervan overtuigd is dat iedereen tegenwoordig zelf een website moet kunnen bouwen. De handleidingen, waar je ook 6 maanden lang gratis de laatste versie van ontvangt, helpen hierbij.

Geef een reactie