XML Sitemaps in de WordPress core

XML Sitemaps in WordPress core

Pascal Birchler, die sinds 2014 bij WordPress werkte en sinds januari werkzaam is als Developer Programs Engineer bij Google, heeft een nieuw project gepubliceerd. Google en WordPress willen basic XML sitemaps met de WordPress core integreren, en een XM Sitemaps API introduceren ten behoeve van de uitbreidingsmogelijkheden. Dit zal ervoor zorgen dat WordPress straks out-of-the-box XML Sitemaps biedt. Het project is een samenwerkingsverband tussen WordPress, Google, Yoast en nog een aantal andere contributors.

XML Sitemaps in de WordPress core

Wanneer XML Sitemaps in de WordPress core geïntegreerd wordt, zullen de volgende content types standaard geïndexeerd worden:

  • Homepagina
  • Berichten pagina
  • Core Post Types (Pagina’s en Berichten)
  • Custom Post Types
  • Core Taxonomieën (Tags en Categorieën)
  • Custom Taxonomieën
  • Gebruikers (Auteurs)

Daarnaast zal het robots.txt bestand van WordPress naar de sitemap index verwijzen.

In het onderstaande diagram zie je hoe dat ongeveer in elkaar moet komen te zitten:

XML Sitemaps in WordPress core

Enthousiast

Men is erg enthousiast over het project, zoals op Twitter te lezen is:

 

Waarom integratie van XML Sitemaps in de WordPress core belangrijk is

Zoals je misschien wel weet helpen XML Sitemaps zoekmachines om websites beter te indexeren. Veel WordPress gebruikers zijn nu nog afhankelijk van plugins om XML sitemaps te creëren (lees ook: De beste XML sitemap plugins voor WordPress). Als XML Sitemaps een WordPress core feature wordt, kunnen we een bredere compatibiliteit en een betere ondersteuning verwachten dan nu het geval is met plugins van derden. Daarbij zorgt het dat je weer een plugin minder nodig hebt.

 

Eén reactie op “XML Sitemaps in de WordPress core”

  1. Fulco Wolf schreef:

    Op dit moment een redelijke plaag te noemen al die foutmeldingen in search console zoals offers, agregaterating, review, brand, image, etc. Na veel speurwerk kun je soms 1 item verhelpen maar er resteren er genoeg. Nog niet van invloed op je search resultaten maar geruststellend is het ook niet te noemen. Hopelijk volgt na deze aanpassing ook die voor products dan maken wij een zeer grote stap in geruststelling wat mij betreft 🙂

Geef een reactie