Nienke’s website: Let’s go SEO: WP Smush!

WP Smush SEO

Mooi is dat hè? NoortMedia zoekt voor ondernemers uit hoe hun website beter gevonden wordt op Google door onder meer de teksten te optimaliseren voor zoekmachines, het zogenoemde SEO. Natuurlijk heb ik daar in het schrijven van de teksten voor NoortMedia.nl echt wel rekening mee gehouden. Ik heb niet voor niets de Yoast-plugin geïnstalleerd. Maar is mijn site al echt 100% seo geoptimaliseerd? Eeeeuuuuhhh….

Het is net als bij een timmerman. Bij zijn klanten wordt alles tot in de puntjes afgewerkt en thuis valt de trapleuning bijna van de muur. Of klemt de buitendeur al maanden. Of bij de loodgieter waar de badkamerkraan al drie weken lekt. Zo is het dus ook met mijn site. Ik moet daar gewoon een dag aan spenderen en zorgen dat als iemand zoekt op een contentspecialist/tekstschrijver, NoortMedia bovenaan in de zoekmachines staat!

Site analyse

GT Metrix analyseDus hop, aan de slag. De eerste tip die ik die ik wil uitvoeren is checken of mijn site snel genoeg laadt. Via GT metrix kun je je site gratis en snel analyseren. Oef. Van dat rapport word ik niet blij. Mijn site heeft bijna tien seconden nodig om te laden, terwijl bezoekers gemiddeld na zes seconden afhaken. Mijn site blijkt 2,68 MB groot te zijn. Ik moet dus gaan comprimeren. 

Natuurlijk richt ik mij weer tot mijn grote online-vriend Google. Al snel stuit ik op een lijstje met de tien beste plugins om je foto’s en beelden te comprimeren. Plugin WP Smush blijkt de meest gebruiksvriendelijke te zijn – en daar ben ik nogal gevoelig voor, zoals jullie inmiddels wel weten – dus die wordt het.

Smushen

Ik installeer hem, ga naar mijn mediablibliotheek en begin al mijn geuploade foto’s te ‘smushen’. (Wat een grappige woorden gebruiken al die wizzkids trouwens hè? Vorige keer moest ik al zo lachen om het woord Blurp en nu worden mijn foto’s weer gesmushed. Ik vind het grappig!)

Gelukkig blijf ik blond want even later ontdek ik een knop waarmee je alle images tegelijk kunt comprimeren… Lang leve WP Smush! 

4 reacties op “Nienke’s website: Let’s go SEO: WP Smush!”

 1. Evert Warrink schreef:

  Wat een leuk en fris verhaal. Zelf heb ik ook dat soort problemen, server vol, foto’s ondanks verkleint tóch te groot en ga zo maar door. Ook van SEO heb ik niet teveel kaas gegeten maar de snelheid is erg belangrijk dus daar ga ik mij eerst eens in verdiepen. bedankt voor deze geweldige tip(s)

  • Nienke Oort schreef:

   Hi Evert,

   Dank je wel voor je leuke reactie. Ik beschrijf maar gewoon waar ik zelf allemaal tegenaan loop 🙂 Blij te horen dat ik niet de enige ben! Succes met je eigen site!

   Groetjes Nienke

  • Esther schreef:

   Goed en handig stukje! Wellicht handig voor als ik de website Spirit art ga lanceren! Top dat jij daar vanaf weet!

Geef een antwoord