Dit moet je weten over WordPress revisies

Dit moet je weten over WordPress revisies

Elke keer dat jij in de WordPress editor op de ‘Bijwerken’ knop klikt, dan slaat WordPress een kopie van je bericht op. Aan de ene kant biedt dit jou de mogelijkheid om een eerdere versie van je bericht te herstellen als er iets verkeerd gaat. Dat is erg fijn, dus het is goed dat dit in de WordPress core is geïntegreerd. Aan de andere kant kan je WordPress database op den duur ‘verstopt’ raken door al die revisies.

Hoeveel revisies hebben jouw WordPress berichten?

Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar het aantal revisies van één enkel blogbericht kan al snel oplopen. Je publiceert een bericht, controleert hem aan de front-end en ziet dat je bent vergeten om een interne link toe te voegen. Die pas je aan, waarna je het bericht bijwerkt. Vervolgens krijg je een bericht van je opdrachtgever, die toch liever een andere Uitgelichte Afbeelding ziet. Dat zijn twee revisies. Iemand plaatst een reactie op je bericht, waardoor je erachter komt dat een woord verkeerd gespeld hebt. Drie revisies. En elke keer wordt er weer een nieuwe versie van je bericht opgeslagen.

Ga eens naar je WordPress dashboard en open een willekeurig bericht. In de rechter zijbalk kun je zien hoeveel revisies dat bericht heeft.

Klassieke editor:

WordPress revisies in de klassieke editor

Gutenberg editor:

WordPress revisies in de Gutenberg editor

Klik je op ‘Bladeren’ dan kun je alle verschillende versies van dat bericht bekijken, vergelijken en terugzetten.

Allemaal heel handig, maar vaak ook overbodig.

Hoeveel WordPress revisies gebruik je nu eigenlijk?

Zoals eerder aangegeven voegt elke revisie een nieuwe versie van het bericht toe aan je WordPress database. In de loop der tijd kunnen al die revisies behoorlijk wat ruimte in beslag nemen. Vaak onnodig, vooral als het gaat om oudere berichten waar je waarschijnlijk nooit meer gebruik zal maken van revisies. WordPress staat standaard zo ingesteld dat voor elk bericht een onbeperkt aantal revisies kan worden opgeslagen. Dat tikt natuurlijk wel aan. Terwijl je zelden toegang nodig zult hebben tot meer dan 10 revisies.

Hoe kun je WordPress revisies beperken?

Er zijn verschillende manieren waarop dit revisie-probleem kan worden opgelost:

#1. Je beperkt het aantal revisies per bericht dat WordPress opslaat, bijvoorbeeld tot 5. Op die manier kun je nog steeds profiteren van de voordelen, maar voorkom je dat er tientallen versies van hetzelfde bericht worden opgeslagen.

#2. Je schakelt revisies volledig uit. Dit is wel een beetje riskant, omdat je dan geen ‘save point’ meer hebt om naar terug te keren als er iets mis gaat tijdens het schrijven van een bericht.

#3. Je verwijdert periodiek oude revisies wanneer je je WordPress database opschoont. Dit kan zowel handmatig als automatisch.

 

Morgen geven we enkele concrete voorbeelden van methodes die je kunt toepassen om het aantal WordPress revisies te beperken!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.