WordPress plugins

Alles over WordPress plugins

Het komt voor dat je een extra functie aan je website wilt toevoegen wat niet mogelijk is met behulp van WordPress. Hiervoor zijn Plugins in het leven geroepen. De Plugins module staat in het navigatiemenu bij ‘Plugins’. Een Plugin is een op zichzelf staand programma, code of script dat je kunt toevoegen aan de blog of website. Plugins worden over het algemeen gemaakt om de standaard functionaliteiten van de website uit te breiden.

Plugins kunnen door iedereen gemaakt worden en zijn beschikbaar via de ‘Plugins’ module in het navigatiemenu. Er zijn tienduizenden plugins te downloaden en daardoor is er voor elke wens wel een oplossing.

Sommige plugins kun je alleen gebruiken als je er voor betaald. Deze zijn vaak beter of hebben meer functies dan de gratis alternatieven. Echter is het niet per se nodig. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat een gratis variant precies doet wat jij nodig hebt op jouw website. Doe daarom altijd goed onderzoek via Google en probeer vast te stellen wat voor jouw probleem de beste oplossing is. Ons advies is om voor de bekendere plugins(zowel gratis als betaalde) te kiezen omdat deze vaak goede support services bieden.

Alle informatie over WordPress plugins op een plek! De WordPress kennisbank

Wat is een WordPress plugin?

Hoe zoek je naar een nieuwe WordPress plugin?

Hoe installeer je een WordPress plugin?

Hoeveel plugins mag ik maximaal gebruiken?

Moet ik WordPress plugins ook updaten?

Wat kan ik met de plugin bewerker?

Wat is het verschil tussen een widget en een plugin?

wordpress-pluginsZelf een prachtige website maken met WordPress?

Ben je van plan om zelf aan de slag te gaan met WordPress of ben je al met een eigen WordPress website bezig? Bekijk dan eens de WordPress handleidingen en leer binnen aanzienlijke tijd stap voor stap een prachtige website te maken.