Hoe log ik in op mijn WordPress website?

Nadat je een domeinnaam hebt geregistreerd en de website host via een hosting partner, ontvang je de logingegevens voor je blog of website per e-mail. Bij deze logingegevens zit een link naar het admin gedeelte van de website, dit is bijna altijd de URL (domeinnaam) van de website met /wp-admin als toevoeging, en een gebruikersnaam en een wachtwoord. Met deze gegevens kun je inloggen in WordPress.

Voorbeeld inloggegevens WordPress

 • URL: www.jouwgekozendomeinnaam.nl/wp-admin
 • Gebruikersnaam: Jouwnaam of vaak admin
 • Wachtwoord: Een willekeurig gekozen wachtwoord

Inloggen in WordPress

WordPress Instellingen - Inloggen in WordPressJe komt dan het hiernaast afgebeelde scherm. Vul hier je gebruikersnaam (nummer 1) en wachtwoord (nummer 2) in en klik vervolgens op de knop inloggen (nummer 3).

Het WordPress dashboard

Zodra je bent ingelogd, kom je in het WordPress dashboard terecht met aan de linkerkant het navigatiemenu en aan de bovenkant een snelkoppelingsmenu. Je ziet nu een soortgelijk scherm (met minder informatie) als onderstaande afbeelding.

Inloggen in WordPress - WordPress dashboard

Meer WordPress instellingen

Wil je meer weten over het instellen van WordPress? Bekijk alle WordPress kennisbank artikelen over WordPress instellingen:

Hoe log ik in op mijn WordPress website? | Hoe werken de algemene instellingen van WordPress? | Hoe pas ik permalinks (of URL structuur) aan in WordPress? | Hoe voeg ik een nieuwe gebruiker toe? | Wat is het verschil tussen de WordPress gebruikersrollen?

Alles te weten komen over WordPress?

Wil je alles weten over WordPress? Bekijk dan onze WordPress handleidingen waarmee je zelf in eenvoudige stappen een website bouwt. Bij elke handleiding ontvang je zes maanden lang gratis de nieuwste versie per e-mail.

 

35 reacties op “Hoe log ik in op mijn WordPress website?”

 1. Claudia schreef:

  Beste Thijs,
  Sinds een paar dagen, als ik inlog in http://www.gayayoga.nl/wp-admin ziet de venster anders uit. Verder kan ik wel inloggen en de site ziet nog steeds goed uit. Weet je wat dat is?
  Met vriendelijke groet, Claudia

 2. Sharon schreef:

  Hallo,

  Ik heb WordPress gedownload via Softaculous. Ik heb een e-mail ontvangen met een admin URL en daarin mijn aangemaakte Admin username en password. Als ik nu op mijn admin URL klik, kom ik op wordpress.com en krijg ik een melding dat mijn username niet bestaat. Hoe kan dit? En waarom kom ik op wordpress.com i.p.v. .org?
  Ik ben begonnen met een website op wordpress.com en wil nu graag overgaan op wordpress.org. Ik heb toentertijd wel een domeinnaam gekocht via wordpress.com en die zou ik graag willen houden. Is dit de reden waarom ik niet kan inloggen op mijn Admin URL?

 3. Kim schreef:

  Beste Thijs,

  Ik kan niet meer inloggen op mijn wordpress blog. Wanneer in probeer met singleindestad.nl/wp-admin krijg ik een error 404 en word ik gelijk doorverwezen naar http://singleindestad.nl/wp-login.php, Ik krijg dan een site waar staat skin login page. waarvan ik dus geen inlog gegevens hebben ik niet weet wat het is. Zou je me alsjeblieft willen helpen want zou het echt niet meer weten

 4. Helene schreef:

  Goedenavond,

  Op mijn website krijg ik regelmatig bij site stats de melding te zien:
  Vandaag
  Verwezen door Aantal views
  WordPress Dashboard 1
  Totale views gerefereerd door links naar je blog 1

  Betekent dit dat een buitenstaander via WordPress Dashboard toegang heeft tot mijn website/bestanden enz?

  Alvast hartelijk dank voor uw reactie

 5. Ira schreef:

  Hallo!
  Mijn website is gemaakt met WordPress. Als ik probeer in te loggen via de admin krijg ik volgende foutmelding:
  Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at E:\HostingSpaces\Marivoet\velofashion.be\wwwroot\wp-config.php:1) in E:\HostingSpaces\Marivoet\velofashion.be\wwwroot\wp-includes\pluggable.php on line 1210

  Heb je enig idee hoe ik dit kan oplossen?
  Alvast bedankt!
  Groeten,
  Ira

  • Thijs Verhoeven schreef:

   Dag Ira,

   wat enorm vervelend, heb je toevallig toegang tot je FTP? Dan zou ik adviseren om daar even de plugins uit te schakelen door de mapnaam van de plugin te wijzigen. Dus bijvoorbeeld mapnaam /yoastseo/ wijzigen naar yoastseo1. Daarna proberen of inloggen weer werkt.

   Lukt dit?
   Mvg
   Thijs

 6. Bianca schreef:

  Ik kom niet meer op mijn admin pagina omdat mijn browser er automatisch https voor zet… hoe zet ik dit uit?!

 7. pascal schreef:

  geachte,
  ik probeer al weken in te loggen op men website(die in opbouw is en telkens in men inlogegevens intyp worden deze geweigerd..ik vraag me steeds een nieuw wachtwoord en mag dus kiezen welk wachtwoord aanmaken en ik neem exact hetzelfde als voorheen en inord en ik kan na men website lijkt alles in orde wil ik de dag nadien terug na men website weer lukt het niet inlog is niet juist enzo is dat al weken het probleem ..zooo raakt men wesite niet klaar maar heb wel hosting en nog zoo zaken betaald niet echt plezant

  wat kan ik doen dat dit telkens ik wil inloggen geen hapering komt kan men inlog ondertussen wel al uit het hoofd heb hem al zeker 50 heringesteldde eerste malen lukt het steeeds en nadien probleem
  met vriendelijke groeten
  pascal

  • Thijs Verhoeven schreef:

   Dag Pascal,
   Wat vervelend dat je inlog gegevens telkens gewijzigd worden.
   Heb je al eens geprobeerd om een geheel nieuwe gebruiker aan te maken? Dat kan het probleem oplossen. En waar wordt de website gehost? Misschien dat de hosting partij meer weet of WordPress niet geheel ondersteunt.

   Mvg
   Thijs

 8. Graag Gedaan Zwijndrecht schreef:

  zie eerdere vraag

 9. Graag Gedaan Zwijndrecht schreef:

  Na te zijn gehaked hebben we de pluging “wordfence” toegevoegd. Daaruit bleek dat de fout in het gebruikte Thema zat. Dit hersteld via wordfence naar de oorspronkelijke versie. Wat ik nu mis op de hoofdpagina is rechts onderin het scherm -in de footer- is de knop om naar het inlogscherm te gaan. Wat ik nu wel zie is het de naam van het gebruikte thema. Weet iemand hoe ik dit moet oplossen?

  • Thijs Verhoeven schreef:

   Bedankt voor je vraag. De footer tekst kun je oplossen via de thema instellingen of via WEERGAVE > EDITOR en dan het footer.php bestand aan te passen (hier heb je wel enige html kennis voor nodig). De inlog knop kun je toevoegen in het menu door een aangepast menu te maken. Weet u hoe dat moet?

   • Graag Gedaan Zwijndrecht schreef:

    Dag Thijs,
    Hartelijk dank voor je antwoord. Wij/ik zijn echter amateurs. Ik kan de PHP-tekst wel vinden waar jij het over hebt maar om deze vervolgens aan te passen vind ik wel erg spanend. Kan en/of wil jij voor ons aangeven met welke tekst ik het bestand zou moeten vervangen?

    Wanner ik zoek naar voorbeelden via Google kom ik het volgende tegen:

    Voorbeeld
    Oude code:

    Elegant Themes | WordPress

    Nieuwe code:

    div id=”footer” class=”clearfix”>
    <a href="”>Se deconnecter |
    <a href="”>Se connecter |

    Elegant Themes | WordPress

    En dit is wat er bij ons op de website staat in het footer.php

    <?php
    $options = get_option('zeeminty_options');
    if ( isset($options['themeZee_general_footer']) and $options['themeZee_general_footer'] “” ) :
    echo do_shortcode(wp_kses_post($options[‘themeZee_general_footer’]));
    endif;
    ?>

    Zou je ons verder op weg willen helpen?

 10. nina schreef:

  Beste Thijs. Ik kan sindskort niet meer inloggen op m’n wordpress blog. De inlog URL (www.opzoeknaaritalie.nl/wp-admin) werkt niet, en ik krijg de melding dat de server niet reageert. De website zelf is wel gewoon online. Ik ben aan het mailen met de hostingservice maar dat schiet nog niet erg op….heb jij een idee?

 11. A schreef:

  beste, ik heb een website via wordpress en kan inloggen op mijn mail die via de website loopt via mijn telefoon. Kan ik ook op een computer rechtsstreeks inloggen op de mail? hoe kan ik op een andere telefoon de mailbox koppelen?

  groeten,
  a

 12. Jannie schreef:

  Kun je WordPress een snelkoppeling geven op je bureaublad anders moet je eerst weer naar outlook om in te loggen.

  • Thijs Verhoeven schreef:

   Dag Jannie,
   Dank voor je vraag. Je kunt een snelkoppeling in je browser maken van de wordpress url. Dan kun je er snel naartoe via je browser. Daarnaast is het ook mogelijk om het wachtwoord op te slaan in je browser geschiedenis zodat je dit niet meer hoeft in te voeren. Lukt dit?

 13. Kirsten schreef:

  Door een extra WordPress-beveiliging (die er ineens was) moet ik een reCAPTHCA invullen. Maar deze geeft mij geen toegang tot de inlogpagina en blokkeert nu dat ik aan mijn website kan werken. Heb inmiddels al 25 x geprobeerd. Wat kan ik doen?

 14. Tina schreef:

  Hallo, ik probeer in te loggen via mijn admin. Maar er staat dat ik geblocked ben.
  Hoe los ik dit op? Wat moet ik doen?

  Met vriendelijke groet,

  Tina

 15. Marja Tegelaar schreef:

  Ik wil inloggen maar dat lukt niet. Heb een nieuw wachtwoord aan gevraagd maar ik ontvang géén mail met een nieuw wachtwoord. Ik wil hier graag mee geholpen worden met vriendelijke groet, Marja

  • Thijs Verhoeven schreef:

   Dag Marja, wat vervelend dat het niet lukt om in te loggen. Bij wie host je de website op dit moment? Heb je aan hun gevraagd of zij het wachtwoord kunnen resetten? Je hosting partij zou dit met een druk op de knop moeten kunnen regelen voor je.
   Ik hoop dat dit helpt.
   Mvg
   Thijs

 16. Floor Bloem schreef:

  Ik wil graag op mijn wordpress website inloggen om een blog te maken. Ik klik op de admin link die ik per mail heb gekregen, maar krijg dan niet het scherm met gebruikersnaam en wachtwoord van WordPress. Ik zie alleen mijn websitenaam staan. Wat doe ik niet goed?

 17. Ineke de Bruijn schreef:

  Goedemiddag,
  ik heb 2 jaar geleden een blog geopend landseers.wordpress.com en deze zomer een nieuwe quadrupeslandseersblog.wordpress.com Het vervelende is dat de nieuwe soms werkte, ik kon niet inloggen, maar de eerste Landseers.wordpress.com deed het wel. Ik ben met die verder gegaan, nu kan ik niet in landseers,wordpress,com. Ik heb de blog dringend nodig, het is naar buiten ook zo gecommuniceerd. Hoe krijg ik het voor elkaar om daar weer in te loggen?
  Vast bedankt voor de hulp.
  Ineke de Bruijn

 18. A. Klok schreef:

  ik wil mijn website wijzigen en probeer daarom toegang te krijgen tot mijn website. Ik log in met: http://www.ledinternational.nl/admin. Ik krijg dan een pagina om in te vullen gebruikersnaam en wachtwoord. Ik vul mijn gebruikersnaam md118081 en wachtwoord in. Helaas wordt aangegeven dat dit onjuist is. Aanvraag voor nieuw wachtwoord dan vul ik in als emailadres: info@ledinternational.nl en hier is het antwoord dat dit emailadres onbekend is. Hoe kom ik weer op mijn website? Hartelijk dank voor uw antwoord.
  Met vriendelijke groeten, A. Klok

  • Thijs Verhoeven schreef:

   Dag A. Klok,

   Dank voor je vraag. Heb je toevallig je hosting partij al gevraagd of dat zij je een nieuw wachtwoord kunnen toezenden? Of kunnen helpen met het inloggen. Als het goed is zouden zij je wachtwoord handmatig moeten kunnen resetten voor je.

   Heel veel succes
   Thijs

Geef een reactie