Hoe log ik in op mijn WordPress website?

Nadat je een domeinnaam hebt geregistreerd en de website host via een hosting partner, ontvang je de logingegevens voor je blog of website per e-mail. Bij deze logingegevens zit een link naar het admin gedeelte van de website, dit is bijna altijd de URL (domeinnaam) van de website met /wp-admin als toevoeging, en een gebruikersnaam en een wachtwoord. Met deze gegevens kun je inloggen in WordPress.

Voorbeeld inloggegevens WordPress

 • URL: www.jouwgekozendomeinnaam.nl/wp-admin
 • Gebruikersnaam: Jouwnaam of vaak admin
 • Wachtwoord: Een willekeurig gekozen wachtwoord

Inloggen in WordPress

WordPress Instellingen - Inloggen in WordPressJe komt dan het hiernaast afgebeelde scherm. Vul hier je gebruikersnaam (nummer 1) en wachtwoord (nummer 2) in en klik vervolgens op de knop inloggen (nummer 3).

Het WordPress dashboard

Zodra je bent ingelogd, kom je in het WordPress dashboard terecht met aan de linkerkant het navigatiemenu en aan de bovenkant een snelkoppelingsmenu. Je ziet nu een soortgelijk scherm (met minder informatie) als onderstaande afbeelding.

Inloggen in WordPress - WordPress dashboard

Meer WordPress instellingen

Wil je meer weten over het instellen van WordPress? Bekijk alle WordPress kennisbank artikelen over WordPress instellingen:

Hoe log ik in op mijn WordPress website? | Hoe werken de algemene instellingen van WordPress? | Hoe pas ik permalinks (of URL structuur) aan in WordPress? | Hoe voeg ik een nieuwe gebruiker toe? | Wat is het verschil tussen de WordPress gebruikersrollen?

Alles te weten komen over WordPress?

Wil je alles weten over WordPress? Bekijk dan onze WordPress handleidingen waarmee je zelf in eenvoudige stappen een website bouwt. Bij elke handleiding ontvang je zes maanden lang gratis de nieuwste versie per e-mail.

 

17 reacties op “Hoe log ik in op mijn WordPress website?”

 1. nina zegt:

  Beste Thijs. Ik kan sindskort niet meer inloggen op m’n wordpress blog. De inlog URL (www.opzoeknaaritalie.nl/wp-admin) werkt niet, en ik krijg de melding dat de server niet reageert. De website zelf is wel gewoon online. Ik ben aan het mailen met de hostingservice maar dat schiet nog niet erg op….heb jij een idee?

 2. A zegt:

  beste, ik heb een website via wordpress en kan inloggen op mijn mail die via de website loopt via mijn telefoon. Kan ik ook op een computer rechtsstreeks inloggen op de mail? hoe kan ik op een andere telefoon de mailbox koppelen?

  groeten,
  a

 3. Jannie zegt:

  Kun je WordPress een snelkoppeling geven op je bureaublad anders moet je eerst weer naar outlook om in te loggen.

  • Dag Jannie,
   Dank voor je vraag. Je kunt een snelkoppeling in je browser maken van de wordpress url. Dan kun je er snel naartoe via je browser. Daarnaast is het ook mogelijk om het wachtwoord op te slaan in je browser geschiedenis zodat je dit niet meer hoeft in te voeren. Lukt dit?

 4. Kirsten zegt:

  Door een extra WordPress-beveiliging (die er ineens was) moet ik een reCAPTHCA invullen. Maar deze geeft mij geen toegang tot de inlogpagina en blokkeert nu dat ik aan mijn website kan werken. Heb inmiddels al 25 x geprobeerd. Wat kan ik doen?

 5. Tina zegt:

  Hallo, ik probeer in te loggen via mijn admin. Maar er staat dat ik geblocked ben.
  Hoe los ik dit op? Wat moet ik doen?

  Met vriendelijke groet,

  Tina

 6. Ik wil inloggen maar dat lukt niet. Heb een nieuw wachtwoord aan gevraagd maar ik ontvang géén mail met een nieuw wachtwoord. Ik wil hier graag mee geholpen worden met vriendelijke groet, Marja

  • Dag Marja, wat vervelend dat het niet lukt om in te loggen. Bij wie host je de website op dit moment? Heb je aan hun gevraagd of zij het wachtwoord kunnen resetten? Je hosting partij zou dit met een druk op de knop moeten kunnen regelen voor je.
   Ik hoop dat dit helpt.
   Mvg
   Thijs

 7. Floor Bloem zegt:

  Ik wil graag op mijn wordpress website inloggen om een blog te maken. Ik klik op de admin link die ik per mail heb gekregen, maar krijg dan niet het scherm met gebruikersnaam en wachtwoord van WordPress. Ik zie alleen mijn websitenaam staan. Wat doe ik niet goed?

 8. Goedemiddag,
  ik heb 2 jaar geleden een blog geopend landseers.wordpress.com en deze zomer een nieuwe quadrupeslandseersblog.wordpress.com Het vervelende is dat de nieuwe soms werkte, ik kon niet inloggen, maar de eerste Landseers.wordpress.com deed het wel. Ik ben met die verder gegaan, nu kan ik niet in landseers,wordpress,com. Ik heb de blog dringend nodig, het is naar buiten ook zo gecommuniceerd. Hoe krijg ik het voor elkaar om daar weer in te loggen?
  Vast bedankt voor de hulp.
  Ineke de Bruijn

 9. A. Klok zegt:

  ik wil mijn website wijzigen en probeer daarom toegang te krijgen tot mijn website. Ik log in met: http://www.ledinternational.nl/admin. Ik krijg dan een pagina om in te vullen gebruikersnaam en wachtwoord. Ik vul mijn gebruikersnaam md118081 en wachtwoord in. Helaas wordt aangegeven dat dit onjuist is. Aanvraag voor nieuw wachtwoord dan vul ik in als emailadres: info@ledinternational.nl en hier is het antwoord dat dit emailadres onbekend is. Hoe kom ik weer op mijn website? Hartelijk dank voor uw antwoord.
  Met vriendelijke groeten, A. Klok

  • Dag A. Klok,

   Dank voor je vraag. Heb je toevallig je hosting partij al gevraagd of dat zij je een nieuw wachtwoord kunnen toezenden? Of kunnen helpen met het inloggen. Als het goed is zouden zij je wachtwoord handmatig moeten kunnen resetten voor je.

   Heel veel succes
   Thijs

Geef een reactie