Wat is WordPress?

WordPress is een online, open source platform dat fungeert als blogging tool en content management systeem (CMS). Het is één van de meest makkelijke en krachtige platformen die er zijn. In 2013 draaiden maar liefst 60 miljoen websites op WordPress, wat het tot het populairste platform op het internet maakt. Als je benieuwd bent naar welke bekende sites allemaal van WordPress gebruik maken, dan kun je een kijkje nemen op de WordPress Site Showcase.

Hoe is WordPress ontstaan?

De allereerste versie van WordPress is ontstaan uit haar voorloper b2 – cafelog en werd gelanceerd als WordPress 0.7. Op dat moment was WordPress nog volledig een platform voor bloggers. En het zag er een stuk minder gebruiksvriendelijk uit dan hedendaags. veel elementen zijn echter behouden gebleven en zie je in de huidige versies nog steeds terugkomen.

Wat is WordPress - Eerste versie van WordPress

WordPress ontwikkeling in de loop der jaren

WordPress heeft zeker niet stil gezeten sinds de lancering op 27 mei 2003. Het is van een specifiek platform voor bloggers uitgegroeid tot een multifunctioneel platform waarop zowel blogs als websites en webshops gebouwd kunnen worden. Het platform heeft een enorme groei gemaakt en dit is mede gekomen door het vernieuwende karakter van het platform en de enorme hoeveelheid aan updates die er in de afgelopen jaren zijn geweest.

Hierdoor is WordPress in 2014 verreweg het meest gebruikte platform voor het bouwen van websites. Met een marktaandeel van meer dan 15% hebben ze de markt van webdesigners overgenomen en is het voor veel mensen eindelijk mogelijk geworden om zelf een prachtige website te bouwen.

Wat is WordPress nu?

WordPress is in 2014 verreweg het meest gebruikte platform voor het bouwen van websites. Met een marktaandeel van meer dan 15% hebben ze de markt van webdesigners overgenomen en is het voor veel mensen eindelijk mogelijk geworden om zelf een prachtige website te bouwen. Het platform blijft bij de tijd door de constante updates en de makers zijn constant op zoek naar zaken die ze gebruiksvriendelijker kunnen maken. Hierdoor is WordPress tegenwoordig het hoogst gewaardeerde CMS voor de meeste webdesigners, webbouwers en webontwikkelaars.

Meer informatie over WordPress

Wil je meer weten over WordPress? Lees dan onze andere artikelen over WordPress:

Wat is WordPress? | Wat is WordPress.com? | Wat is WordPress.org? | Voor welke WordPress moet ik kiezen? | Waar host ik mijn WordPress website? | Waar vind ik WordPress hulp?

Geïnteresseerd in WordPress?

Ben je geïnteresseerd in WordPress en wil je meer weten over het meest gebruiksvriendelijke platform voor websites? Bekijk dan eens een van onze WordPress handleidingen waarmee je binnen aanzienlijke tijd zelf een prachtige website bouwt.

 

Eén reactie op “Wat is WordPress?”

  1. Ricardo schreef:

    Leuk om eens iets over de geschiedenis van WordPress te lezen, dit wist ik allemaal echt niet.

Geef een reactie