WordPress.org is de website waar je de gratis WordPress installatie bestanden kunt downloaden, en waar je gratis thema’s en plugins voor je site kunt vinden. De website biedt tevens toegang tot nieuws omtrent WordPress, documentatie en support forums.
Wat is WordPress.org?
Als iemand zegt dat hij of zij WordPress.org gebruiker is dan betekent dit niets meer dan dat hij of zij een eigen domeinnaam heeft geregistreerd, een hosting pakket heeft afgenomen en daarop de WordPress software heeft geïnstalleerd. Omdat de WordPress software gratis is hoef je dus alleen te betalen voor een hosting pakket en de registratie van een domeinnaam.
Hoe werkt WordPress.org?
Je kunt WordPress downloaden door naar www.wordpress.org te gaan. Vervolgens kun je deze download kopiëren naar je server om zo WordPress te installeren op je website. Veel hosting partijen hebben een module waarmee je eenvoudig zelf WordPress kan installeren zonder deze te downloaden van wordpress.org. Stel deze vraag dus ook aan je hosting partij of neem contact op met Blog Designs.
Wat zijn de voordelen van WordPress.org?
WordPress.org geeft je de vrijheid om alles te doen met je website wat je maar wilt, ja echt alles. Omdat je WordPress op je eigen server installeert wordt het “slechts” een onderdeel van je website en ben je in staat om alle bestanden naar wens aan te passen. Hierdoor kun je eenvoudig kleuren, lettertypes, formaten, indelingen en functionaliteiten toevoegen of wijzigen aan je website. Dit alles is niet mogelijk met een WordPress.com website.
Wat zijn de nadelen van WordPress.org?
Het enige nadeel van een WordPress.org website is dat het geld kost. Maar eigenlijk zou ik dit geen nadeel willen noemen, alles kost namelijk geld. En omdat de WordPress software gratis beschikbaar is hoef je alleen te betalen voor een hostingpakket en de registratie van je domeinnaam (vb: www.mijndomeinnaam.nl).
Overzicht van eigenschappen WordPress.org
We hebben alle specificaties van WordPress.org op een rijtje gezet:
- Betaald, je hebt een domeinnaam en webhosting pakket nodig
- De setup, installatie en configuratie moet je zelf doen
- Eigen IP nummer mogelijk
- Eigen domeinnaam (bv. ‘www.uwnaam.nl’)
- Eigen e-mailadressen
- Eigen Controle Paneel
- Eigen Plugins installeren
- Gebruik Javascript in pagina’s, widgets en berichten mogelijk
- Flash (films) in pagina’s, widgets en berichten mogelijk
- Iframe in pagina’s, widgets en berichten mogelijk
- Eigen Thema’s installeren
- Toegang tot de MySQL database
- Toegang via FTP
- SEO (Zoekmachine optimalisatie)
- Social Media (Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn etc.) integratie
Meer informatie over WordPress
Wil je meer weten over WordPress? Lees dan onze andere artikelen over WordPress:
Wat is WordPress? | Wat is WordPress.com? | Wat is WordPress.org? | Voor welke WordPress moet ik kiezen? | Waar host ik mijn WordPress website? | Waar vind ik WordPress hulp?
Geïnteresseerd in WordPress?
Ben je geïnteresseerd in WordPress en wil je meer weten over het meest gebruiksvriendelijke platform voor websites? Bekijk dan eens een van onze WordPress handleidingen waarmee je binnen aanzienlijke tijd zelf een prachtige website bouwt.