Zo verdeel je een WordPress bericht over meerdere pagina’s

wordpress bericht meerdere pagina's

Schrijf je wel eens hele lange WordPress berichten? Dan kan het een goed idee zijn om je bericht over meerdere pagina’s te verdelen. In plaats van eindeloos naar beneden te moeten scrollen, kunnen je lezers dan gewoon naar de volgende pagina klikken. Deze methode is natuurlijk niet in alle gevallen een gewenste oplossing. Maar als je geregeld lange berichten schrijft kan het zeker de moeite waard zijn om eens te kijken of het werkt in jouw situatie. Gelukkig is het verdelen van een WordPress bericht over meerdere pagina’s heel eenvoudig te realiseren. En het mooiste is nog: in tegenstelling tot de meeste oplossingen heb je hier niet eens een plugin voor nodig!

WordPress bericht over meerdere pagina’s verdelen

Je hebt een WordPress bericht getypt en je was dusdanig goed op dreef dat je nu een enorme lap tekst hebt. Je wil daarom graag het bericht over twee of meer pagina’s verdelen, om zo het geheel wat overzichtelijker te houden voor je lezers. Dat werkt als volgt:

 • Stap 1: Schakel over naar de Tekst weergave in je WordPress editor (dus niet de Visuele weergave).
 • Stap 2: Zet de <!––nextpage––> tag op de plek waar je wil dat de volgende pagina begint.
 • Stap 3: Sla de wijzigingen op en bekijk het resultaat.

Als dat niet werkt…

De bovenstaande methode zou in principe bij de meeste (goede) WordPress thema’s wel moeten werken. Als dat niet het geval is, dan moet je het volgende doen:

 • Stap 1: Open het single.php bestand van je thema.
 • Stap 2: Kopieer en plak de volgende regel in het bestand: <?php wp_link_pages(); ?>
 • Stap 3: Sla de wijzigingen op en probeer nog eens om de <!––nextpage––> tag toe te voegen.

Mocht dit ook niet werken dan zit er waarschijnlijk iets in je thema gecodeerd dat deze instellingen als het ware overschrijft. Je kunt dan het beste even de support docs van je thema raadplegen.

2 reacties op “Zo verdeel je een WordPress bericht over meerdere pagina’s”

 1. Sanne schreef:

  Dit lukt prima, ik vind alleen wel dat de knoppen om van pagina te wisselen erg klein zijn. Is er een manier deze groter te maken?

 2. barbaravelthuijzen schreef:

  Handig artikel, bedankt voor de uitleg. Dit is inderdaad iets dat wel eens mis wil gaan.

Geef een reactie