WordPress 5.0 Beta 1 is nu beschikbaar!

wordpress 5.0 beta 1 wordpress 5.0 release datum wordpress 5.0 release candidate

Het is zover: WordPress 5.0 Beta 1 is beschikbaar! De software is nog in ontwikkeling, dus we raden niet aan om deze op een live website te installeren. Je kunt wel een testomgeving opzetten om met de nieuwe WordPress versie te spelen. Als je een bestaande testsite gebruikt, zorg dan dat je de Gutenberg plugin updatet naar versie 4.1.

Over WordPress 5.0 Beta 1

De Block Editor

De nieuwe Gutenberg block editor is in WordPress 5.0 de standaard editor voor berichten. Gutenberg biedt je de mogelijkheid om mooie, flexibele content te creëren, zonder dat je ook maar één regel code hoeft te typen.

Ben je nog niet klaar voor Gutenberg? Geen probleem. Je kunt altijd nog de Classic Editor plugin installeren. Die zorgt er namelijk voor dat de oude vertrouwde editor de standaard editor blijft, ook na het updaten naar WordPress 5.0.

Twenty Nineteen

Behalve de nieuwe block editor heeft WordPress ook een nieuw standaard thema gekregen met de naam Twenty Nineteen. Dit thema benut de nieuwe features die de block editor biedt. Lees ook: Eerste blik op het Twenty Nineteen thema.

WordPress kan vanzelfsprekend niet een prachtig nieuw standaard thema uitbrengen en de oude thema’s verwaarlozen. Daarom hebben ze alle andere standaard thema’s, tot aan Twenty Ten, helemaal geupdatet zodat ze er allemaal goed uitzien in de nieuwe block editor.

Hoe jij kunt bijdragen

Het doel van de Beta 1 versie is om WordPress 5.0 door zoveel mogelijk mensen te laten testen, zodat eventuele bugs en foutjes voor de officiële release verwijdert kunnen worden. WordPress 5.0 staat gepland voor 19 november, en het team kan jouw hulp goed gebruiken de komende twee weken.

Er zijn twee manieren om WordPress 5.0 Beta 1 te testen: installeer de WordPress Beta Tester plugin (kies voor “bleeding edge nightlies”), of download de beta hier (zip).

Als je denkt dat je een bug hebt gevonden, kun je deze rapporteren op het support forum.

 

Geef een reactie