WordPress 4.7.5 Beveiligingsupdate

wordpress 4.9.7 Wordpress 4.9.4 wordpress 4.9.2 wordpress 4.9.1 wordpress 4.8.3 wordpress 4.8.2 wordpress 4.7.3 wordpress 4.7.4 wordpress 4.7.5 wordpress 4.8.1

WordPress 4.7.5 is nu beschikbaar. Dit is een beveiligingsupdate voor alle voorgaande versies van WordPress, en we raden je dan ook zeker aan om je websites zo snel mogelijk te updaten.

WordPress 4.7.5

WordPress versies 4.7.4 en ouder zijn onderhevig aan zes beveiligingskwesties:

 1. Onvoldoende redirect validatie in de http klasse.
 2. Onjuiste omgang met post meta data waarden in de XML-RPC API.
 3. Gebrek aan capability controles voor post meta data in de XML-RPC API.
 4. In het bestandssysteem kwalificatie venster is een Cross Site Request Forgery (CSRF) kwetsbaarheid ontdekt
 5. Er is een cross-site scripting (XSS) kwetsbaarheid ontdekt bij het uploaden van zeer grote bestanden.
 6. Er is een cross-site scripting (XSS) kwetsbaarheid ontdekt die te maken heeft met de WordPress Customizer.

Behalve de bovengenoemde veiligheidskwesties bevat WordPress 4.7.5 ook nog een een aantal onderhoudsfixes in WordPress 4.7 “Vaughan,” dat begin december werd uitgebracht. Voor meer informatie kun je de lijst met aanpassingen raadplegen.

WordPress 4.7.5 downloaden

WordPress 4.7.5 is hier te downloaden. Je kunt ook naar je WordPress Dashboard gaan en dan naar Updates > Update Now. WordPress websites waar automatische updates zijn ingeschakeld zijn al begonnen met updaten naar de nieuwe WordPress versie.

WordPress Website Update Pakket

Wil je je nooit meer zorgen meer hoeven maken over updates en de veiligheid van je WordPress website, dan is het aanschaffen van het WordPress Website Update Pakket zeker de moeite waard. Met dit pakket worden de nieuwste WordPress en plugin updates altijd direct op je website geïnstalleerd. Eventuele functies die na een update niet meer werken, worden bovendien kosteloos hersteld.

WordPress handleidingen

Omdat er met deze update inhoudelijk niets is gewijzigd aan de functies van het WordPress CMS, zijn alle WordPress handleidingen nog gewoon van toepassing op WordPress 4.7.5. In het geval dat er wel inhoudelijke wijzigingen worden doorgevoerd, controleren wij de handleidingen natuurlijk en passen wij ze indien nodig direct aan.

WordPress 4.8

WordPress 4.7.5 zal waarschijnlijk de laatste versie zijn voor WordPress 4.8, waarvan de eerste beta versie nu te downloaden is.

2 reacties op “WordPress 4.7.5 Beveiligingsupdate”

 1. Peter de Groot schreef:

  Na een update 4.7.5 waren we al onze nieuwsbrieven kwijt en de functie (ik meen mij te herinneren mailpoet?) is in de menustructuur ook niet meer te vinden dus we kunnen ook geen nieuwe nieuwsbrief meer aanmaken. Het hele item nieuwsbrief lijkt compleet te zijn verdwenen.
  Kan iemand misschien ons helpen dit weer te herstellen.

Geef een reactie