WordPress 3.9 “Smith” is vanaf nu beschikbaar voor iedereen!

We zaten er al op te wachten en nu is WordPress 3.9 dan toch eindelijk daar. De nieuwe versie van WordPress bevat tal van nieuwe en verbeterde functionaliteiten zoals een verbetering aan de visual editor, het aanpassen van afbeeldingen is makkelijker gemaakt en nog veel meer. We nemen alles in dit bericht door.

WordPress 3.9 is vanaf nu beschikbaar. Download WordPress 3.9 hier. Uiteraard gaan wij nu hard aan de slag om de WordPress handleidingen aan te passen aan WordPress 3.9. Wij verwachten volgende week de vernieuwde versie te kunnen lanceren.

Berichten en pagina’s opmaken in WordPress 3.9

De visual editor is in WordPress 3.9 aangepakt en is daardoor sneller en ook te gebruiken op mobile devices. De belangrijkste verbetering is dat wanneer je bij WordPress 3.9 tekst uit bijvoorbeeld Word plakt in de visual editor, deze automatisch de code schoonmaakt waardoor er dus geen rare lettertypes of formaten meer meegekopieerd worden.

Testing WordPress 3.9 WP Handleiding

Afbeeldingen groter en kleiner maken is nu zooo gemakkelijk

Het is met WordPress 3.9 mogelijk om afbeeldingen groter en kleiner te maken terwijl je in de editor bent. Je hoeft dus niet meer de afbeelding opties te openen, maar kunt gewoon de rand van de afbeelding pakken en deze, door te slepen, groter of kleiner te maken. Roteren en het snijden van afbeeldingen is in WordPress 3.9 ook direct vanuit de visual editor mogelijk. Dat gaat tijd schelen!

De voorbeeld gallerij die je ziet als je een nieuwe gallerij aan het maken bent wordt nu op een dusdanige manier weergegeven dat deze hetzelfde eruit ziet als de daadwerkelijke gallerij. Zeer handig voor nieuwe WordPress gebruikers, minder noodzakelijk voor de ervaren gebruikers.

 WordPress 3.9 nieuwe gallerij voor afbeeldingen - WP Handleiding

Audio en video hebben in WordPress 3.9 een eigen playlist

Het is eenvoudiger om meer audio en video bestanden toe te voegen in WordPress 3.9 omdat ze nu een eigen playlist hebben. Zie het als een gallerij voor audio en video bestanden. Ze kunnen nu in een mooi overzichtje weergegeven worden in je berichten en pagina’s.

WordPress 3.9 audio en video playlist WP Handleiding

 Live widget en header voorbeelden in WordPress 3.9

Widgets op de juiste manier toevoegen, precies zoals jij dat wilt, is vanaf nu mogelijk omdat je eerst een voorbeeld ziet van de widget balk terwijl je widgets aan het toevoegen bent. Hierdoor kun je dus precies zien hoe je widget balk er op de live website uit ziet en dat maakt het allemaal gewoon net wat makkelijker. Hetzelfde geldt voor het aanpassen van de header van je WordPress website.

Live widget en header voorbeelden in WordPress 3.9

Zoeken naar WordPress thema’s is vernieuwd in WordPress 3.9

Tot slot hebben ze het zoeken naar WordPress thema’s verbeterd. Of eerder gebruiksvriendelijker gemaakt. Leuk als je hier veel gebruik van maakt of om een keer naar nieuwe WordPress thema stijlen te zoeken.

Waar is de front-end editor

In eerdere berichten schreven wij over geruchten die spraken over een front-end editor. Helaas zit deze nieuwe functie nog niet in WordPress 3.9. Hopelijk hebben ze dit bij de volgende versie wel geheel kunnen implementeren in WordPress.

WordPress 3.9 is vanaf nu beschikbaar. Download WordPress 3.9 hier.

2 reacties op “WordPress 3.9 “Smith” is vanaf nu beschikbaar voor iedereen!”

  1. J Kruijs schreef:

    Dank u voor deze uitleg, maar als oudere wordpress gebruiker ben ik niet blij met de veranderingen. De lay out en de regelafstanden werken niet meer zoals vanouds (zowel in Chrome en Explorer) en daarnaast staan de foto’s ineens op plaatsen waar de cursor niet staat en kan ik geen links meer ‘adden’. Help! Gr.

Geef een antwoord