Waar moet je op letten bij het kopen van een WordPress thema?

Waar moet je op letten bij het kopen van een WordPress thema?

Gratis is goed, nietwaar? Wie houdt er nu niet van gratis dingen? Echter, wanneer het op gratis WordPress thema’s aankomt, is gratis niet altijd goed. Sterker nog, soms voldoet het niet. In bepaalde gevallen kan het zijn dat je simpelweg meer nodig hebt dan wat gratis thema’s te bieden hebben. Je wil een geweldig design, je wil veel features, je wil voldoende support. En dat is het punt waarop je het aanschaffen van premium WordPress thema’s moet overwegen. Maar hoe weet je nu of je waar voor je geld krijgt? In dit artikel bespreken we de belangrijkste punten om op te letten bij het kopen van een WordPress thema.

Een WordPress thema kopen

Er zijn talloze providers die premium WordPress thema’s aanbieden. Ze zijn echter niet allemaal even goed. Ga bij voorkeur voor een bekende provider met een goede reputatie, zoals Elegant Themes, WooThemes of ThemeZilla. Social media presence is een goede indicator voor de betrouwbaarheid van een provider. Als je twijfelt kun je ook de naam van het thema googelen en reviews bekijken van mensen die het thema gekocht hebben. Als de provider een gratis versie van het thema aanbiedt, kun je deze downloaden. Zo krijg je een beetje een idee van wat je kunt verwachten van de premium versie.

WordPress thema

Update frequentie van het WordPress thema

Als het op WordPress aankomt, zijn reguliere updates van essentieel belang. Ook thema’s moeten geregeld geüpdate worden om compatible te blijven met de meest recente WordPress versies, en om beveiligingskwesties te voorkomen. Als een thema niet recentelijk is geüpdate, kun je beter verder zoeken.

SEO-vriendelijkheid

Niet elk WordPress thema zal goede SEO resultaten opleveren. Een nette, geoptimaliseerde code is heel belangrijk voor het behalen van de beste zoekresultaten. WordPress SEO goeroe Yoast moedigt gebruikers aan om hun thema te valideren op basis van factoren zoals breadcrumbs en weergegeven taxonomie beschrijvingen. Als je nog niet veel afweet van SEO en je niet goed weet  waar je op moet letten, zorg dan dat je een thema kiest waarbij SEO in de beschrijving wordt genoemd, en dat er ook wordt benoemd wat het betreffende thema SEO-vriendelijk maakt.

Support

Support kan geleverd worden via email en telefoon, maar ook in de vorm van instructie handleidingen, video tutorials en forums. Als WordPress nog vrij nieuw is voor je en je verwacht geregeld support nodig te hebben, kies dan voor een thema ontwikkelaar die veel vormen van support biedt. Hou er ook rekening mee dat sommige thema’s helemaal geen support bieden. Themeforest.net verkoopt bijvoorbeeld ook thema’s die gemaakt zijn door programmeurs die een fulltime baan hebben en het gewoon leuk vinden om in hun vrije tijd WordPress thema’s te maken. Zij hebben doorgaans niet de tijd om voldoende support te bieden.

Fixed of responsive

Vraag jezelf af of je behoefte hebt aan een responsive thema. Responsive design is feitelijk een ander wordt voor mobiel-vriendelijk. Responsive thema’s zullen zich automatisch aanpassen aan de browserformaten van smartphones en tablets, waardoor de content op elk apparaat goed en prettig leesbaar blijft. Als je bedenkt dat steeds meer mensen smartphones en tablets gebruiken, is het wel raadzaam om een responsive thema te kiezen.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.