Dit moet je doen bij het overnemen van een bestaande WordPress site

Dit moet je doen bij het overnemen van een bestaande WordPress site

Omdat het een stuk makkelijker is om een reeds bestaande website te runnen dan met niets te beginnen, zijn er veel webmasters en ontwikkelaars die er de voorkeur aan geven om een succesvolle WordPress site over te kopen om hun persoonlijke doelen te bereiken. Maar het overnemen van een bestaande WordPress site brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee. In dit artikel vertellen we wat voor uitdagingen dat zijn, en hoe je deze kunt tackelen.

Wat je moet doen bij het overnemen van een bestaande WordPress site

#1. Verzamel alle gegevens

Het eerste dat je moet doen bij het overnemen van een bestaande WordPress site is alle informatie verzamelen bij de oude gebruiker of ontwikkelaar, inclusief gebruikersnamen, wachtwoorden, account details van de WordPress admin, web host gegevens, FTP, CDN, Google Webmaster Tools, domeinbeheer, en premium plugins en thema’s. Zodra je dit binnen hebt, moet je twee dingen doen:

Alle admin wachtwoorden en emailadressen veranderen, en alle gebruikersrollen en rechten updaten.

#2. Maak van alles een backup

Deze stap is niet optioneel, maar noodzakelijk! Voor je begint met het maken van aanpassingen aan de website is het belangrijk dat je een volledige backup maakt. Dat wil zeggen: van alles in de wp-content map tot de database van de website. Je kunt dit eenvoudig doen met een FTP client zoals FileZilla, of via het controlepaneel in je webhosting account.

#3. Log in en analyseer de website

Log in op het WordPress Dashboard en bestudeer de thema’s en plugins, security scans, performance checks, analytics en SEO scores. Zo kun je vaststellen hoe de WordPress site in elkaar zit, en op welke gebieden er ruimte is voor verbeteringen. 

#4. Maak de aanpassingen die nodig zijn

Nu je weet waar je aan moet werken, kun je aan de slag gaan om je bestaande WordPress site aan je persoonlijke voorkeuren aan te passen. Vergeet daarbij niet:

  • Een lokale WordPress ontwikkelomgeving in te stellen (bijvoorbeeld met XAMPP);
  • Version Control te implementeren (bijvoorbeeld met GitHub);
  • Een grote schoonmaak te doen (bijvoorbeeld met WP-Sweep);
  • Het update-proces te starten;
  • Te checken of alles functioneert en oogt zoals je verwacht had.

#5. Ga live

Zodra je WordPress site naar behoren werkt op de lokale server, is het tijd om live te gaan. Dat kan op twee manieren: door een gloednieuwe database aan te maken of door de bestaande database op de live server te overschrijven. Omdat er veel zaken mis kunnen gaan bij het overschrijven van een oude installatie, raden we aan om een nieuwe database aan te maken en de meest recente versie van je site van de lokale server te importeren. Vergeet ook niet om de nodige wijzigingen in je wp-config.php bestand aan te brengen.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.