Maak je eigen website

WordPress website bouwen WP HandleidingJe hebt een droom: het opzetten van je eigen website voor je eigen bedrijf, hobby of interesse. Je hebt al nagedacht over hoe deze er ongeveer uit zou moeten zien, wat de teksten op de site moeten zijn en een manier om contact met je op te nemen.

Zelf beginnen met het maken van een website

Wil je zelf beginnen met het maken van een website, dan kun je tegen veel problemen oplopen. Naast het uitwerken van een ontwerp heb je ook te maken met het technische aspect. Hoe ga je ervoor zorgen dat de site online komt, wat zijn de beste instellingen, hoe beheer je bestaande teksten en hoe plaats je nieuwe content zoals foto’s en filmpjes? Je zou een websitebureau in de arm kunnen nemen voor de uitwerking van je idee, het zou echter weken of maanden kunnen duren voor je site te zien is op het internet. En wat dacht je van de kosten? Een simpele website met enkele pagina’s kan je al honderden euro’s kosten!

Wie bouwt jouw nieuwe prachtige WordPress website gratis?

Gratis een eigen website maken

Gelukkig is er de laatste jaren veel veranderd op het gebied van websitebeheer. Tegenwoordig kun je gebruik maken van reeds bestaande oplossingen om je website te beheren, zodat je met een boogje om alle hindernissen heen kunt lopen. Met een CMS als bijvoorbeeld Drupal of Joomla! kom je een heel eind, deze zijn echter zo uitgebreid dat je niet weet waar je moet beginnen.

WordPress is echter een uitzondering op deze regel. Het is makkelijk te installeren, en na de simpele installatie kun je meteen beginnen met het vullen van je website. Installeren, schrijven. Kortom heel erg simpel.

Website maken met WordPress

Uiteraard is WordPress met thema’s en plugins volledig naar je eigen hand te zetten. Maar waar begin je en wat is een goede manier om te werk te gaan? Het zou je best veel tijd kunnen gaan kosten om dat allemaal zelf uit te zoeken. Tijd die je beter kunt besteden aan het schrijven van pakkende teksten, zodat je publiek eerder kan genieten van jouw bijdragen.

Gelukkig zijn er websites die je een helpende hand bieden in het maken van de beste keuzes voor het opzetten van je eigen website. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de WP Handleiding blog, hierop vind je heel veel WordPress-gerelateerde tips, recensies van plugins en nog veel meer. Ook biedt WP Handleiding betaalbare Nederlandstalige ebooks aan waarmee in woord en beeld wordt uitgelegd hoe je WordPress installeert, instelt en kunt voorzien van het beste thema en de handigste plugins.