Hoe wijzig je de loginpagina van je WordPress website?

Hoe wijzig je de loginpagina van je WordPress websiteEen vraag die vaak wordt gesteld door mensen die nieuw zijn in het gebruik van self-hosted WordPress websites, is ‘Waar vind ik de loginpagina voor mijn website?’.

De standaard loginpagina voor alle WordPress websites is te vinden via jouwwebsite.com/wp-login.php, jouwwebsite.com/wp-login of jouwwebsite.com/wp-admin. Uiteraard vervang je jouwwebsite.com met het echte adres van jouw website.

In de meeste gevallen werken de bovenstaande links prima, maar in sommige gevallen resulteert het bezoeken van de link in een 404 foutmelding. In dat geval kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van de WordPress plugin Rename wp-login.php, te vinden via de volgende link: https://wordpress.org/plugins/rename-wp-login/

Door de standaard loginpagina wp-login.php te veranderen, kun je makkelijk en veilig het login-adres voor jouw WordPress website aanpassen naar elk ander gewenst adres. Door dit te doen kun je ook aanvallen op de loginpagina van jouw WordPress website voorkomen. Hackers maken immers graag gebruik van de wp login locatie omdat ze weten dat de meeste WordPress gebruikers de standaardinstellingen laten staan. Het is dus slim om van deze plugin gebruik te maken.

De plugin is compatibel met WordPress 3.8 en nieuwer. Het verandert niets aan de bestandsnamen, de plugin verwijst je simpelweg door naar een door jouw aangepaste loginpagina.

Rename wp-login.php installeren om je loginpagina te wijzigen

Download het bestand en upload de map naar wp-content/plugins op jouw server. Activeer de plugin in het menu Plugins in je controlepaneel. Op de instellingenpagina kun je de naam voor de loginpagina veranderen. Op elk gewenst moment kun je dit weer aanpassen.

Als je dit alles hebt gedaan, kun je uitloggen en de nieuwe link uitproberen om in te loggen. Je kunt de nieuwe loginpagina aan je favorieten toevoegen om hem niet te vergeten. En zorg ervoor dat je de link nooit op je WordPress website plaatst.

4 reacties op “Hoe wijzig je de loginpagina van je WordPress website?”

 1. Tonny Pool schreef:

  Ik heb de WPS Hide LOGIN geinstalleerd, maar heb daarbij geen wijziging kunnen invoeren en kan nu niet meer inloggen.

 2. jacq schreef:

  Ik heb de rename plugin gebruikt maar krijg nu als ik inlog op de site de volgende melding: You must log in to access the admin area.
  Maar als ik naar de homepage ga, zie ik dat ik wel ben ingelogd. Ik kan dus alleen niet meer in het dashboard. Wat kan ik hieraan doen?

 3. Sophie schreef:

  Top, handige tip. Kreeg steeds een scherm waarmee ik er op werd geattendeerd dat er veel aanvallen waren. Nu verandert door de plug in. Geweldig bedankt.

Geef een antwoord