Wit scherm WordPress – scherm des doods

Witte pagina wordpress

Iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad. Je bent je theme aan het bewerken, instellen van nieuwe functies en plotseling *POEF*. Als we de site bekijken dan zien we niets anders dan een wit wordpress scherm, witte pixels op het scherm. Er worden geen berichten weergegeven, geen foutmeldingen, er is niets wat aangeeft dat je iets fout hebt gedaan.

wit scherm wordpress

Het is frustrerend: natuurlijk kunnen we de veranderingen verwijderen, dan is het probleem verholpen. Zoals velen het eens zullen zijn met mij, zou het niet beter zijn om te weten waarom het niet werkt, zodat het kan worden vastgesteld en hersteld i.p.v. de veranderingen terug te draaien.

Inlog problemen door wit scherm WordPress

Het witte scherm des doods is een van de meest voorkomende fouten waardoor inloggen soms niet mogelijk is. Het is ook een van de meest frustrerende omdat er geen foutmelding is en je bent uitgesloten van je site. Een ander probleem met het witte scherm is dat het soms alleen van invloed op een bepaald deel van uw website. Je kunt bijvoorbeeld alleen het witte scherm in het admin zien, terwijl alles goed werkt. In andere gevallen zie je het alleen op een specifieke post terwijl al het andere goed werkt.

Opmerking: Voordat u wijzigingen in uw site aanbrengt, moet u een back-up van uw site maken. Als u geen toegang hebt tot het beheerdersgedeelte, raadpleegt u onze handleiding voor het handmatig maken van een databasebackup.

Witte pagina wordpress

In dit artikel laten we u zien hoe u het witte scherm van de dood kunt herstellen door naar verschillende oplossingen te kijken.

Optie 1 – debugging

Veel mensen weten dit niet, maar standaard laat WP geen foutmeldingen – alle waarschuwingen, meldingen of berichten die je iets vertellen over problemen – zien. Dit is geen probleem als je website goed draait, omdat zulke meldingen namelijk ook dan kunnen verschijnen (oude functies, waarschuwingsberichten, etc.)

Het goede nieuws is dat je deze foutmeldingen met één enkele regel met code kan inschakelen.

Het wp-config.php bestand

Open je FTP-programma en maak een verbinding met de server. Vervolgens open je het wp-config.php bestand in de root directory. Je zoekt vervolgens naar een code-regel die er als volgt uitziet:

define(‘WP_DEBUG’, false);

De functie ‘WP_DEBUG’ dient als een soort van aan/uit schakelaar voor die foutmeldingen. Verander de waarde false in de waarde true en vernieuw je site. Je zult nu alle foutmeldingen te zien moeten krijgen die aangeven waardoor de website niet goed functioneert.

Let op! …aandachtspunt

Wanneer je de functie ‘WP_DEBUG’ hebt aangezet en alle foutmeldingen en waarschuwingen kan zien, kunnen je website-bezoekers dat ook. De meldingen worden namelijk zowel front-end als back-end van je website weergegeven. Het is dan ook van uiterst belang dat je nadat je de fouten hebt opgespoord en hersteld, ook de waarde van de functie ‘WP_DEBUG’ weer verandert van true naar false.

Op deze manier kun je optimaal blijven genieten van je website!

 

Optie 2 – De geheugenlimiet verhogen


Meestal gebeurt deze fout omdat een script het geheugen heeft leeggemaakt en in het midden is gestopt. Om dit te verhelpen, moet je PHP-geheugen dat beschikbaar is voor WordPress vergroten. Hierdoor kan het script meer geheugen gebruiken om de taak af te maken die het zou moeten doen.

Je kunt de instructies volgen in onze tutorial over hoe je PHP-geheugen kunt verhogen van je site.

 

Optie 3 – Plugins uitzetten

Als het verhogen van de geheugenlimiet niet helpt, of als u een hoge geheugenlimiet heeft zoals 256M of 512M. Dan kan het probleem mogelijk worden gevonden in een van de plugins. In onze ervaring met het oplossen van dit probleem hebben we vaak geconstateerd dat het probleem te maken heeft met een specifieke plug-in of een thema.

Als je nog steeds toegang hebt tot het wp admin panel, kun je eenvoudig naar de pagina Plug-ins »Geïnstalleerde plug-ins gaan. Selecteer alle geïnstalleerde plug-ins en selecteer vervolgens ‘Deactiveren’ onder ‘Bulkacties’ drop-down.

plugin probleem wit scherm wordpress

Als u echter geen toegang hebt tot de admin, moet u alle plugins deactiveren via FTP.

 1. Maak eerst verbinding met uw WordPress-site met behulp van een FTP-client. Eenmaal verbonden, gaat u naar de map wp-content waar u de map ‘plugins’ te zien krijgt.
 2. Hernoem de map plugins om alle plug-ins te deactiveren
 3. Nu moet u met de rechtermuisknop op de map met plugins klikken en vervolgens de naam wijzigen. U kunt de map plugins hernoemen naar ‘plugins gedeactiveerd’.

Het WP CMS zoekt naar een map met de naam plugins om alle plug-ins te laden. Als het de map niet kan vinden, worden alle plug-ins gedeactiveerd.

Als hiermee het probleem is opgelost, schakelt u één plugin tegelijk in om het probleem helemaal te kunnen oplossen. Zodra u de plugin hebt gevonden die het probleem veroorzaakt, kunt u deze vervangen door een alternatief of het probleem rapporteren aan plug-ins.

 

Optie 4 – thema vervangen

 

Als het probleem met de plugin niet wordt opgelost, moet u proberen uw huidige thema te vervangen door een standaardthema. Dit kan een mogelijke oorzaak zijn van het wit scherm WordPress. Maak eerst verbinding met uw website met behulp van een FTP-client en ga naar de / wp-content / themes / folder. Het bevat alle geïnstalleerde thema’s op uw website.

 

 1. Klik met de rechtermuisknop om uw huidige thema te selecteren en download het naar uw computer als back-up.
 2. Download het huidige thema als back-up.
 3. Vervolgens moet je je huidige thema van je website verwijderen. Klik met de rechtermuisknop op uw themamap en selecteer ‘Verwijderen’. Uw FTP-client zal nu het thema van uw website verwijderen.


Als u nu een standaard thema als (Twenty Eighteen of Twenty Negentien) op uw website hebt geïnstalleerd, dan zal WordPress het automatisch als het standaardthema gaan gebruiken. Als u echter geen standaardthema hebt geïnstalleerd, moet u het handmatig installeren met behulp van FTP.

Als hiermee het probleem wordt opgelost, moet u naar het bestand functions.php van uw thema gaan. Als er onder aan het bestand extra spaties zijn, moet u deze verwijderen en soms wordt het probleem opgelost.
Als u een slecht gecodeerde functie gebruikt in het functiephp-bestand van uw thema, kan dit ook het witte scherm van de doodfout veroorzaken.

Overweeg een nieuw exemplaar van uw thema te downloaden van de bron en het vervolgens te installeren.

 

We hopen dat hiermee het wit scherm probleem voor jou is opgelost, zo niet, dan kan je altijd contact opnemen voor hulp

2 reacties op “Wit scherm WordPress – scherm des doods”

 1. Rob schreef:

  Als dit niet werkt kun je een voor een de plugins uitzetten door even de plugin een andere naam te geven. Dus van google-sitemap-plugin maak je even 0google-sitemap-plugin en kijk je of de site weer werkt. Net zolang totdat de conflicterende plugin bekend wordt.

 2. Thomas schreef:

  Thanks voor de tip, hier was ik naar op zoek. Had al meerdere forums afgezocht, maar geen goede oplossing gevonden.

  Groet,
  Thomas

Geef een antwoord