Het WordPress’s Witte Scherm des Doods!!!

Iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad. Je bent je WordPress theme aan het bewerken, instellen van nieuwe functies en plotseling *POEF*. Als we de site bekijken dan zien we niets anders dan een wit wordpress scherm, witte pixels op het scherm. Er worden geen berichten weergegeven, geen foutmeldingen, er is niets wat aangeeft dat je iets fout hebt gedaan.

wit scherm wordpress

Het is frustrerend: natuurlijk kunnen we de veranderingen verwijderen, dan is het probleem verholpen. Zoals velen het eens zullen zijn met mij, zou het niet beter zijn om te weten waarom het niet werkt, zodat het kan worden vastgesteld en hersteld i.p.v. de veranderingen terug te draaien.

Veel mensen weten dit niet, maar standaard laat WordPress geen foutmeldingen – alle waarschuwingen, meldingen of berichten die je iets vertellen over problemen – zien. Dit is geen probleem als je website goed draait, omdat zulke meldingen namelijk ook dan kunnen verschijnen (oude functies, waarschuwingsberichten, etc.)

Het goede nieuws is dat je deze foutmeldingen met één enkele regel met code kan inschakelen.

Het wp-config.php bestand

Open je FTP-programma en maak een verbinding met de server. Vervolgens open je het wp-config.php bestand in de root directory. Je zoekt vervolgens naar een code-regel die er als volgt uitziet:

define(‘WP_DEBUG’, false);

De functie ‘WP_DEBUG’ dient als een soort van aan/uit schakelaar voor die foutmeldingen. Verander de waarde false in de waarde true en vernieuw je site. Je zult nu alle foutmeldingen te zien moeten krijgen die aangeven waardoor de website niet goed functioneert.

Let op! …aandachtspunt

Wanneer je de functie ‘WP_DEBUG’ hebt aangezet en alle foutmeldingen en waarschuwingen kan zien, kunnen je website-bezoekers dat ook. De meldingen worden namelijk zowel front-end als back-end van je website weergegeven. Het is dan ook van uiterst belang dat je nadat je de fouten hebt opgespoord en hersteld, ook de waarde van de functie ‘WP_DEBUG’ weer verandert van true naar false.

Op deze manier kun je optimaal blijven genieten van je website!

2 reacties op “Het WordPress’s Witte Scherm des Doods!!!”

  1. Rob schreef:

    Als dit niet werkt kun je een voor een de plugins uitzetten door even de plugin een andere naam te geven. Dus van google-sitemap-plugin maak je even 0google-sitemap-plugin en kijk je of de site weer werkt. Net zolang totdat de conflicterende plugin bekend wordt.

  2. Thomas schreef:

    Thanks voor de tip, hier was ik naar op zoek. Had al meerdere forums afgezocht, maar geen goede oplossing gevonden.

    Groet,
    Thomas

Geef een reactie