Geld verdienen met een WordPress blog!

Er zijn een heleboel manieren om te proberen geld te verdienen met een WordPress blog. Het eerste wat je jezelf af moet vragen is: Zit er potentie in het onderwerp van mijn blog binnen de niche om geld te verdienen. Het tweede wat je moet bewerkstelligen is vertrouwen van jouw publiek / volgers op jouw blog te winnen door goede en waardevolle informatie te schrijven over jouw onderwerp binnen de niche.

Waar je mee kan beginnen om geld te verdienen met je WordPress blog is Google Adsense. Met Google Adsense kan je banners of andere vormen van advertenties op je WordPress blog plaatsen. Google Adsense matched deze banners of advertenties aan de informatie die er op je WordPress blog geschreven wordt. Aangezien jouw publiek geïnteresseerd is in jouw onderwerp, is de kans groot dat ze tijdens het bezoek aan jouw blog een dergelijke advertentie aanklikken en gaan bekijken. Dit betekent dat jij op dat moment geld verdient. Het zal niet veel zijn, maar het is een begin.

geld verdienen met wordpress blogEen tweede mogelijkheid om geld te verdienen met je WordPress blog is affiliate marketing. Hiermee kun je producten (en dit kan van alles zijn, van ebooks tot fysieke producten) van anderen promoten / aanbieden aan de bezoekers van jouw blog. Zijn jouw bezoekers geïnteresseerd in het product en kopen ze het via de link op jouw blog dan verdien jij een commissie over het aankoopbedrag. Bekende websites waar je dergelijke producten kunt vinden zijn o.a.: Tradetracker, Zanox, Daisycon en vele anderen. Het is natuurlijk ook mogelijk om een eigen product te creëren, hetzij een ebook of een fysiek product gerelateerd aan jouw blog-onderwerp of expertise. Deze zou je dan kunnen verkopen via jouw WordPress blog.

Een derde mogelijkheid is om een soort van ‘members-gedeelte’ op jouw blog te creëren. Een gedeelte waar de bezoekers net iets meer krijgen dan de bezoekers buiten dit ‘members-gedeelte’. Denk hierbij aan een wekelijkse nieuwsbrief, of de mogelijkheid om een gast-post te maken op je blog, hierin kan je heel creatief zijn. Je moet zorgen dat je een meer waarde biedt, zodat je een eenmalige bijdrage of een maandelijks terugkerende bijdrage kan vragen.

Een vierde optie is er één die het best werkt wanneer je een vaste grote groep bezoekers hebt opgebouwd. Er zijn manieren om advertentie ruimte binnen je blog niet alleen te vullen met Google Adsense, maar deze ruimte kan je ook verhuren aan het bedrijven gerelateerd aan jouw blog-onderwerp. Op deze manier kunnen deze bedrijven namelijk gemakkelijk een groep mensen bereiken die toch al geïnteresseerd zijn in een bepaald onderwerp en mogelijk ook in hun product. Op deze manier kan je geld verdienen met je WordPress blog door huur te vragen, je zou ook nog een bepaalde commissie kunnen bedingen bij deze bedrijven, als iemand via de advertenties op jouw blog iets koopt dan ontvang jij hiervan een percentage.

De mogelijkheden zijn onbegrensd als het gaat om geld verdienen met je WordPress blog. Heb jij ervaringen met geld verdienen met een blog? Deel ze dan en start de discussie.

4 reacties op “Geld verdienen met een WordPress blog!”

 1. klaas schreef:

  Het is nu nog makkelijker geworden voor wordpress gebruiker (bloggers) geld te verdienen met affiliate marketing. Via Linkpizza.nl en de wordpress plugin: http://wordpress.org/plugins/linkpizza-manager/ worden alle linkjes automatisch naar affiliate links omgezet. Je hoeft dan niet meer links te te copy pasten. Scheelt heel veel werk. Ook zijn alle affiliate netwerken en dus alle adverteerders aangesloten dus ook daar hoef je je blog niet meer apart voor aan te melden.

 2. arie schreef:

  is het ook mogelijk om je webshop ( http://www.scootmobieldiscount.nl ) te promoten met behulp van een blog gespecialiseerd op je webshop ? of zitten hier nadelen aan vast ?

  • Thijs Verhoeven schreef:

   Dag Arie, het is sowieso goed voor de vindbaarheid van je website om een blog te starten op de scootmobieldiscount website. Je kunt dan inderdaad bijvoorbeeld je kennis uiten over bepaalde scoot mobielen met behulp van blog posts. Vervolgens in die berichten linken naar de desbetreffende scoot mobiel.

 3. Jimmy de Koning schreef:

  Goed artikel. Het bouwen van een wordpress weblog is inderdaad niet ingewikkeld en met behulp van deze tips kom je er wel. Gewoon doorzetten!

Geef een antwoord