Eenvoudig een afbeelding aanpassen in WordPress

WordPress heeft een geweldig media editor ingebouwd waarvan gebruikers van WordPress optimaal kunnen profiteren. Dit is een fantastische ‘tool’ om de afbeeldingen in formaat aan te passen, bij te snijden, of te manipuleren, nadat ze geüpload zijn in de mediabibliotheek. Dit artikel laat in verschillende stappen zien hoe de afbeeldingen het eenvoudigst bewerkt kunnen worden in WordPress.

Er kan een afbeelding geüpload worden of geselecteerd worden uit de Media Bibliotheek. Vervolgens moet de afbeelding geopend worden, in het hier op volgende scherm kan de afbeeldingstitel, beschrijving en bijschrift ingevoerd worden. Maar het interessantste in dit scherm is de Afbeelding bewerken knop die zich net onder de voorvertoning van de afbeelding bevindt.

Een afbeelding aanpassen

Er zijn verschillende opties in het Afbeelding bewerken menu te vinden om de afbeelding te bewerken, o.a.: bijsnijden, draaien, flip verticaal of horizontaal, alle bewerkingen ongedaan maken, en alle ongedane bewerkingen overdoen. Zie onderstaande afbeelding.

Als de afbeelding bijgesneden dient te worden, dan kan eenvoudig met de muis een selectie gemaakt worden. Door de grootte van de uitsnede aan te passen door middel van het verslepen van de selectie-randen. Zodra alles naar wens staat kan op het pictogram geklikt worden om de afbeelding op het nieuwe formaat uit te snijden. Ook kan de afbeelding gemakkelijk worden gedraaid of gespiegeld. Met één muisklik kunnen ook alle bewerkingen vervolgens weer ongedaan gemaakt worden. Tevens kan de afbeelding geschaald worden door in een menu een bepaalde pixelhoogte en –breedte op te geven. Als laatste optie kan worden aangegeven of de bewerkingen voor alle weergaven moeten gelden of alleen voor de thumbnails of juist niet. Makkelijker kunnen we het eigenlijk niet maken :-)!

Eén reactie op “Eenvoudig een afbeelding aanpassen in WordPress”

  1. Sofie schreef:

    Alles zo op een rijtje gezet is erg overzichtelijk. Ga het meteen proberen!

Geef een antwoord