De mooiste WordPress thema’s voor restaurants

Heb je een restaurant of wil je er een beginnen en wil je het gelijk goed aanpakken met een mooie website met behulp van WordPress? Dan kun je om te beginnen kiezen voor een gratis WordPress restaurant thema. Gratis thema’s worden vaak gekozen door starters of de ondernemers die eerst willen testen of het aanslaat voordat ze bereid zijn er echt geld in te investeren. Het voordeel van betaalde thema’s is uiteraard dat deze terdege getest worden en standaard uitgebreider zijn ontwikkeld dan de gratis themes. Ook is er sprake van een betere support bij betaalde thema’s, vaak is er een team beschikbaar om alle mogelijke problemen die ontstaan bij het gebruik van een betaald thema te behandelen.

Maar in beide gevallen, gratis of betaalde thema’s, zijn de volgende minimale criteria waar WordPress thema’s voor een restaurant aan moeten voldoen, de volgende:

  • de menukaart moet functioneel ingebouwd zijn in het thema
  • de mogelijkheid tot online reserveren moet aanwezig zijn
  • Google Maps integratie, een duidelijke contactinformatie en routebeschrijving kunnen geven
  • en het WordPress thema in kwestie moet er voor het oog aantrekkelijk uit zien.

Restaurateur WordPress thema

restaurateur wordpress websiteRestaurateur is een toegewijde WordPress restaurant thema, die gratis beschikbaar is. Het thema voorziet in aangepaste berichten voor menu-items, zodat makkelijk een mooi menu met tabbladen met alle gerechten (met bijbehorende prijzen) kunnen worden weergegeven. Het is ook vrij eenvoudig om achtergrond afbeeldingen, welkomstboodschap op de homepage, contactgegevens, locatie op de kaart (Google Maps) en sociale media iconen zelf aan te passen. Download het thema hier.

Sunrise thema wordpress

Sunrise WordPress thema

Sunrise Theme is een gratis en ontvankelijk WordPress thema voor restaurants, maar ook voor cafés. Het Sunrise thema geeft dezelfde functionaliteiten als het Restaurateur thema, die hierboven staat beschreven. Het voldoet aan alle minimale criteria die worden gesteld aan een goede website voor een restaurant. Download het thema hier.

The Restaurant WordPress thema

restaurant wordpress themaHet Restaurant theme heeft een warme en elegante uitstraling die perfect is voor een website die gerelateerd is aan voedsel. Binnen dit thema is het mogelijk zelf een kleurenschema te creëren, is er een keuze uit 33 fonts en is er een mogelijkheid voor een diapresentatie waarin de aanbevolen gerechten worden afgebeeld. Verder bezit het een unieke menukaart en is het thema compatibel met mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Voor een prijs van $45,- kan je een ‘regular license’ kopen. Wanneer je professioneel wilt beginnen met je restaurant via het internet is dit zeker een aanrader. Download het thema hier.

feast wordpress thema

Feast WordPress thema

Het WordPress thema Feast heeft een eenvoudig ontwerp, maar zit boordevol geavanceerde functies, o.a.: tien verschillende kleuren, en een prachtig sjabloon voor een Facebook-fan pagina. Tevens is er een zeer uitgebreid reserveringssysteem in het thema opgenomen met alle functies die je ooit nodig zult hebben. Het thema heeft ook nog de mogelijkheid om aan after-sales te doen. Voor dezelfde $45,- kun je gebruikmaken van dit geweldige WordPress thema voor Restaurants. Download het thema hier.

Nog een bijkomend voordeel van de betaalde themes is een uitstekende ‘support’.

Dit is een kleine selectie uit een zeer groot aanbod van WordPress thema’s voor restaurants die worden aangeboden, zowel gratis als betaald. Gratis thema’s zijn uitstekend te gebruiken voor de beginners en de ondernemers die eerst willen testen of het aanslaat. Heb je al een gerenommeerd restaurant of wil je professioneel beginnen dan zou ik je aanraden om een thema te kopen, omdat deze betaalde thema’s er aantrekkelijker uitzien en over het algemeen meer functionaliteiten / mogelijkheden hebben in vergelijking met de gratis thema’s.

Geef een antwoord