3 handige Chrome extensies voor WordPress (2021)

Chrome extensies voor WordPress

Zo’n twee jaar geleden schreven we al eens een blogpost over Google Chrome extensies voor WordPress. Inmiddels is het aantal Chrome gebruikers nog verder gegroeid, evenals het aantal WordPress gebruikers. Dat leidt automatisch tot de ontwikkeling van nog meer handige Chrome extensies voor WordPress. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet!

Handige Chrome extensies voor WordPress

#1. ColorZilla

Als je WordPress sites ontwikkeld voor anderen dan heb je vast weleens meegemaakt dat een cliënt zegt: “Ik wil exact deze kleur in mijn website!” Of misschien wil je een specifieke kleur uit een logo gebruiken. Proberen om ‘op het oog’ de juiste kleur te zoeken is onbegonnen werk, maar gelukkig is er ColorZilla! Het enige dat je hoeft te doen is het pipetje aanklikken, met je muis over de gewenste kleur gaan en klikken om de bijbehorende kleurcode te genereren. Mede dankzij de simpele werking is ColorZilla een van de meest populaire Chrome extensies voor WordPress gebruikers. 

Meer info

#2. Fonts Ninja

Behalve naar specifieke kleuren zoek je misschien ook wel naar specifieke lettertypes. Kom je een website tegen met een lettertype dat je wilt gebruiken? Dan biedt Fonts Ninja uitkomst. Als je deze Chrome extensie hebt geïnstalleerd, kun je de naam van een lettertype én de CSS eigenschappen achterhalen door simpelweg met je muis over de tekst te bewegen. Je kunt niet alleen bekijken welke fonts er op een website gebruikt worden, maar ook meer informatie zien over hoeveel stijlen er van een lettertype beschikbaar zijn en (indien het om een commercieel font gaat) wat de kosten zijn. Daarnaast is het mogelijk om lettertypes te bookmarken.  

Meer info

#3. WordPress Theme Detector & Plugin Detector

Welk WordPress thema gebruikt een website? Of welke plugins? Dergelijke informatie is eenvoudig te achterhalen door naar Whoiswp.com te navigeren en de betreffende website URL in te vullen. Maar de WordPress Theme Detector en Plugin Detector extensies van Chrome werken veel sneller! Op het moment dat je op een willekeurige site terecht komt, wordt het browser icoontje van de extensie blauw als er een WordPress website gedetecteerd wordt. Is het geen WordPress, dan wordt het grijs. Klik je op het icoontje dan zie je niet alleen welk WordPress thema er gebruikt wordt, je krijgt ook een lijst met voorbeelden van andere websites die van hetzelfde thema gebruik maken (of van een child thema, indien dat beschikbaar is).

Meer info

Geef een reactie