De 6 grootste frustraties van WordPress

De 6 grootste frustraties van WordPress

Geweldig dat het er is, WordPress! Een fantastisch content-management systeem waarmee je met een minimum aan inspanning lekker snel je website online kunt zetten. WordPress alleen is slechts een standaard programma. Het is de bedoeling dat je het systeem uitbreidt met extra elementen zodat je uiteindelijk een programma op maat hebt. Je kunt WordPress uitbreiden met thema’s of met functionaliteiten. Voor de functionaliteiten gebruik je ‘plugins’, maar hierover later meer.

wordpress info

Net als met alles in het leven, ontkomen ook de beste WordPress gebruikers niet aan de regelmatige frustraties. In dit blog-artikel laten we je zien wat gemiddeld genomen de 6 grootste frustraties zijn van gebruikers van WordPress. Om je te helpen geven we er ook tips bij die je verder kunnen helpen wanneer jij zo’n probleem tegen komt.

Frustratie 1: Verlies van gegevens

Het kan gebeuren dat er bepaalde files of gegevens verloren gaan. De oorzaak hiervoor kan bijvoorbeeld een foute manipulatie zijn of gewoon een gevalletje pech. Dat gebeurd overal wel eens en is geen typisch WordPress probleem.

Gelukkig hebben de meesten van ons professionele hosting, dus bestaat er een mogelijkheid om de gegevens weer terug te zetten. Helaas is het terugzetten van data vanaf een back-up een lastige klus. Je kunt dit door je hosting provider laten doen of je gebruikt hiervoor een speciale plugin die jou kan helpen om dit op een simpele manier te doen.

Frustratie 2: The White Screen of Death

Als zich ergens een probleem voordoet in de werking van WordPress, krijg je het bekende ‘witte scherm des doods’ te zien. De oorzaak van dit probleem kan een update zijn die niet goed is uitgevoerd, maar kan ook liggen in het feit dat jij ‘crappy’ plugins hebt geïnstalleerd.

Als je weet waar je moet zoeken, kan dit probleem snel verholpen worden. Verderop in dit artikel staan nog een aantal mogelijke oplossingen voor dit probleem.

Frustratie 3: Je bent uitgesloten van WordPress

Vreselijk! Wat je ook probeert, je komt niet meer ingelogd in de back-end van WordPress. Dat kan komen omdat je het te vaak met een verkeerd password hebt geprobeerd, of misschien ben je het password wel vergeten. Een andere mogelijkheid is dat je ‘gehackt’ bent. Dan kom je sowieso niet meer ingelogd.

Wij hebben dit topic uitvoerig eerder via een uitgebreid artikel behandeld. Als je dus niet meer in kunt loggen, adviseren wij je om dit artikel te raadplegen.

Frustratie 4: Update problemen

Deze frustratie houdt verband met Frustratie 2, ‘The White Screen of Death’, omdat update problemen dit scherm ook veroorzaken.

Updates zijn echter van essentieel belang. Het is niet zo dat updates alleen maar uitbreidingen van functionaliteiten van het programma zijn. Vaak gaat het ook om security patches en verbeteringen van de beveiliging van de website. Het is niet verstandig om het updaten dan maar uit te stellen. Het niet updaten van plugins en WordPress thema’s zijn immers de grootste oorzaak van ‘gehackte’ websites.

Ook al kan het lang goed gaan met het handmatig updaten van WordPress. Het is toch slim om hier een professionele stap in te nemen. Bekijk bijvoorbeeld eens ons WordPress website update pakket waarbij wij de verantwoordelijkheid van het beheer en het updaten van de website voor je uit handen nemen.

Frustratie 5: Problemen met de veiligheid van de website

Om jezelf ervan te verzekeren dat jouw website beveiligd is tegen de occasionele hacker, is het zaak om bepaalde richtlijnen te volgen. Hiervoor hebben wij een lijst samengesteld met punten die jou kunnen helpen om jouw website tegen de grootste gevaren te beschermen.

Frustratie 6: De beperkte mogelijkheden van de Visuele Editor van WordPress

De basismogelijkheden van deze editor zijn inderdaad nogal beperkt. Je merkt het al als je gebruik wilt maken van rijen en kolommen in de lay-out. Als je namelijk begint met het copy-pasten van enige tientallen shortcodes, raak je al snel het overzicht op de pagina kwijt.

De oplossing hiervoor is om gebruik te maken van een Visual Page Composer. Het gebruiken van een Visual Page Composer komt aan bod in de cursus “Zelf een simpele WordPress site opzetten” van Mailbox Thinkific.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.