5 gratis evenementenkalender plugins voor WordPress

evenementenkalender

Als je regelmatig evenementen organiseert – al zijn het er maar een paar – dan is het belangrijk dat je de bezoekers van de website hiervan op de hoogte kunt stellen. Anders zou je wel eens een lage opkomst kunnen verwachten! Eén van de redenen dat we zo gek zijn op WordPress is het feit dat er werkelijk overal plugins voor zijn. Zo zijn er ook talloze evenementenkalender plugins, waarmee het weergeven en beheren van je evenementen een fluitje van een cent wordt. In dit artikel hebben we 5 gratis evenementenkalender plugins voor WordPress op een rijtje gezet.

5 evenementenkalender plugins

1. The Events Calendar Plugin

The Events Calendar plugin heeft meer dan 400.000 actieve installaties en een 4.7 tevredenheidsscore. De freemium plugin is speciaal ontwikkeld om gemakkelijk evenementen te creëren en te beheren. Mocht je er behoefte aan hebben, dan is er een breed scala aan premium add-ons met extra functionaliteiten. The Events Calendar is makkelijk te gebruiken en biedt allerlei handige features, zoals Google Maps integratie en een zoekfunctie.

2. Events Manager Plugin

De Events Manager plugin is een flexibele en betrouwbare plugin die oorspronkelijk bedoeld was als registratie tool voor evenementen, maar toevallig ook een heel goede evenementenkalender heeft. De plugin biedt je de mogelijkheid om je evenementen te categoriseren en custom attributen (zoals bijvoorbeeld een dress code) toe te voegen. Je hebt volledige controle over hoe je evenementen op je site worden weergegeven. En omdat registratie- en ticketfunctionaliteit gewoon ingebouwd zitten, is deze plugin zeker de moeite waard als je meer nodig hebt dan alleen een kalender.

3. All-in-One Event Calendar Plugin

De All-in-One Event Calendar plugin van Timely heeft meer dan 100.000 actieve installaties en een schitterend design. Met de talloze features van deze plugin (o.a. evenement categorieën met kleurcodes, verschillende kalender weergaves en een inline kalender thema editor) kun je van je evenementenkalender echt iets bijzonders maken.

4. My Calendar Plugin

De toegankelijke My Calendar plugin is heel makkelijk in gebruik, maar flexibel genoeg voor webdesigners en ontwikkelaars die behoefte hebben aan een custom evenementenkalender voor WordPress. Er zijn verschillende add-ons beschikbaar om de functionaliteiten uit te breiden, en je bezoekers kunnen zelf kiezen welke weergave zij prettig vinden (Maand, Dag, Week of Agenda weergave).

5. Spider Event Calendar

De Spider Event Calendar is een degelijke gratis kalender plugin met een lange lijst aan functionaliteiten. Denk aan kleurgecodeerde categorieën en custom HTML in evenement beschrijvingen. In de Pro versie zitten nog meer extra’s, maar de kans is groot dat je aan de gratis versie van de plugin al genoeg hebt. Je kunt een onbeperkt aantal kalenders, evenement categorieën en evenementen toevoegen. En de plugin is 100% responsive!

 

 

Geef een reactie